Hava Durumu

İngiltere'den Afrin desteği: 'Türkiye haklı'

Fransa, Afrin operasyonunu BM Güvenlik Konseyi'ne taşırken İngiltere'den  Ankara'ya destek geldi: "Türkiye sınırlarını güvenli tutmak istemekte haklı."

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İngiltere'den Afrin desteği: 'Türkiye haklı'

Başta ABD olmak üzere bazı ülkelerin karşı çıktığı Afrin operasyonuna İngiltere'den destek geldi. Osmanlı torunu' lakaplı Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Twitter hesabından Afrin'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini duyurdu. ''Türkiye sınırlarını güvenli tutmak istemekte haklı'' diyen Johnson, Ankara ile ortak hedefler arasında 'Suriye'de Esad rejiminin sona erdirilmesini' de saydı:  Johnson, "Şiddeti azaltma ve en önemli göreve odaklanmaya devam etme hedefini paylaşıyoruz. O da Suriye'de Esad rejiminin sonunu getirecek siyasi süreçtir" ifadelerini kullandı.

ALMANYA'YA GÖRE DE MEŞRU

Almanya Dışişleri Bakanlığı da Sözcü Yardımcısı Rainer Breul aracılığıyla yaptığı ilk açıklamada 'Suriye sınırlarının korunmasının Türkiye için meşru ve çok önemli olduğunu' ifade etmişti. Ancak dün Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel "Türkiye ve Kürt birlikler arasındaki askeri çatışmalar önceden kestirilemeyen riskleri beraberinde getiriyor" uyarısında bulunup "Suriye'nin ihtiyacı olan en son şey, askeri çatışmalar. Orada insanlar yeterince acı çekiyor" vurgusu yapmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.