Hava Durumu

İngiltere'den Bitcoin uyarısı: 'Kaybetmeye hazır olun'

Son zamanlarda tüm dünyanın en çok konuştuğu konular arasında yer alan Bitcoin'le ilgili bir uyarı da İngiltere'den geldi. İngiltere Finansal Hizmetler İdaresi'nin Genel Müdürü Bailey, "Eğer Bitcoin'e yatırım yapmak isterseniz tüm paranızı kaybetmeye hazır olun. Bu benim en ciddi uyarımdır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İngiltere'den Bitcoin uyarısı: 'Kaybetmeye hazır olun'

Sanal para birimi Bitcoin'le ilgili tartışmalar alevlendi. Hakkında olumlu olumsuz birçok eleştiri yapılan 'dijital altın'la ilgili son uyarı İngiltere'den geldi. İngiltere Finansal Hizmetler İdaresi'nin Genel Müdürü Andrew Bailey, ne merkez bankalarının ne de hükümetlerin bu 'para biriminin' arkasında olduğunu, bundan dolayı Bitcoin'e yatırımın güvenli olmadığını belirtti

BU PARA BİRİMİ DEĞİL

"Bu bir para birimi değil" diyen Bailey, "Aslında bu, Bitcoin formu içinde regüle edilmiyor. Fiyatlandırma anlamında çok oynak bir emtia. Geçen yıl ne yaşandığına bakarak sizi uyarmak isterim. Eğer Bitcoin'e yatırım yapmak isterseniz tüm paranızı kaybetmeye hazır olun. Bu benim en ciddi uyarımdır" ifadelerini kullandı.

UYARILAR CİDDİLEŞİYOR

Hafta içinde, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada "Bitcoin finans tarihinin en büyük balonu olan Lale çılgınlığını geçmiş. Bu spekülasyondan uzak durmalı. Bitcoin fiyatı aniden aşırı derecede yükselebileceği gibi daha sonra çöküşe de geçebilir" demişti. Aynı şekilde Amerikan Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen yine hafta içi düzenlenen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) toplantısının ardından yaptığı açıklamada Bitcoin'in hayli 'spekülatif' olduğunu belirtmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.