Hava Durumu

'İnsansız tankları da üretir hale geleceğiz'

Savunma sanayisinde yerli payının yüzde 65'e çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İHA'ları üretir hale geldik. Biz bunu kendimiz üretiyor olmasaydık bir tane İHA'mız düşse düşünürdük ama şimdi ulan düşürürseniz düşürün be. Niye? İkincisi var, üçüncüsü var. Bizim insansız tankları da üretir hale gelmemiz lazım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2018 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2018 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'İnsansız tankları da üretir hale geleceğiz'

2019-2023 döneminde uygulamaya konulacak ekonomik ve sosyal politikaları içerecek olan 11. Kalkınma Planı'nın tanıtımı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki programla tanıtıldı. Tanıtım programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dikkat çeken mesajlar verdi. Erdoğan, "Sosyal ve manevi kalkınmayı da önemsiyoruz. İnsan odaklı, toplumumuzun tüm kesimlerini kucaklayan bir çerçeveye oturtmayı başardık. Hem fiziki altyapıya hem de insanımıza yatırım yaptık. Ulaştırma enerji ve tarıma yönelik yatırımlarının yanı sıra birçok alanda da yatırımlarımız ile önemli bir sıçrama sağladık. Ülkemizde artık gelir adaletsizliğinin adı çok değişti. Bugün artık yoksul demek yiyecek ekmek bulamamak değil, belirli bir refah düzeyinin altında kalmak demektir. Çocuk ölümlerinin azaltılması ve anne sağlığının geliştirilmesi olmak üzere birçok noktayı geliştirdik" dedi.

CEBİMİZDEN BİR KURUŞ ÇIKMADAN...

Türkiye'nin 2002'de 17 milyarlık kamu yatırımı yaptığını, bu rakamın 2017'de 128 milyar dolara çıkarıldığını belirten Erdoğan,  "Kamu-özel işbirliği modeliyle 1986'an 2002'ye kadar 11,4 miyar dolar olan 67 proje uygulanabildi. 2002'den beri toplam 50,6 milyar dolar olan 158 projeyi hayata geçirdik. Çıkmış diyor ki, nerede bunun kaynağı diyor. Kaynağı ne yapacaksın. Bu kamu özel işbirliği ile yapılan yatırım. 15 yıl çalıştıracaksın sonra bize bunu vereceksin. Cebimizden bir kuruş çıkmadan bu yatırımı yaptırıyoruz. Buna kaynakların çeşitlendirilmesi denir. Ama bunu muhalefet bilmiyor" diye konuştu.  

DÜŞÜRÜRSENİZ DÜŞÜRÜN BE

Savunma sanayisindeki yerlilik payına ilişkin değerlendirme yapan Erdoğan, "2002'de yüzde 20 yerlilik oranı vardı şimdi yüzde 65'in üzerinde yerlilik oranıyla sürdürür hale geldik.  İHA'ları üretir hale geldik.  Şu anda bunu biz kendimiz üretiyor olmasaydık, bir tane İHA'mız düşse ne olur diye düşünürdük. Ama şimdi ulan düşürürseniz düşürün be. Niye? İkincisi var, üçüncüsü var gelin" dedi.

İNSANSIZ TANK ÜRETMELİYİZ

"Geçen bir helikopterimiz düştü üzüldük iki pilotumuz gitti. Oradaki bu sistemlerin sorumlusu olan arkadaşımızın dediği şu İHA'da insan yok ki düşerse düşer" diyen Erdoğan, Biz niye bazı şartlarda da onları uçurmuyoruz. Vursunlar o düşsün, benim pliotum şehit olmaz. Bunu daha ileriye taşıyacağız. Tank yakabilirler. İçinde 5 şehidim. Biz insansız tankları da üretir hale gelmemiz lazım bunu da yapacağız. O tür şeyleri düşünmeyeceğiz. Birçok silahlarımızı üretir haldeyiz" ifadelerini kullandı.

SAĞLIKTA YENİ DEVRİM

Sağlıkta yeni bir devrimi hayata geçiriyoruz. Ülkemizde 2,15 doların altında yaşayan nüfus kalmadı. Günlük 4,3 dolar gelir seviyesinin altında yaşayan nüfusumuz yüzde 1'ler seviyesine kadar düşürdük. 2002'de 2 milyar lira sosyal hizmet harcaması yapılırken bunu 38 milyar liraya çıkardık. Bugün 2023'e beş kala daha uzun hedefleri benimseme aşamasındayız. Dünyamız giderek daha hızlı bir değişim yaşıyor. Teknolojik ve ekonomik gelişmeler farklı coğrafyalarda siyasi dönüşümleri de hızlandırıyor. Genç ve dinamik bir nüfusumuz var. Genç nüfusun yaşlanmaması lazım onun için en az üç diyorum. Ekonominin kaynağı insandır. İnsan varsa emek var, sermaye var. İnsan yoksa bunların hiçbiri yok. Doğumlara bizim çok büyük önem vermemiz lazım. Gençlerin eğitim öğretim kalitesini artırarak kalkınma seviyemizi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmakta kararlıyız. Dün bir cumhurbaşkanı batı bitiyor dedi. Yaşlı bir nüfus daha bir yere gidemez dedi. Bu tespit çok yerinde. Biz bu nüfusun kıymetini bilmemiz lazım. Kadınların işgücüne katılım oranını artırarak hedeflerimize adım adım ulaşacağız.

BUNLARIN AFFI OLAMAZ

Erdoğan'ın gündeminde çocuğa istismar haberleri de vardı. Erdoğan, "Son günlerde yaşadığımız taciz olaylarıyla ilgili hükümetimiz yasal düzenleme yapıyor. Bunların affı olamaz. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Ne gerekiyorsa yapmamız gerekiyor" dedi.

TOPLARIMIZ, SİHA'LARIMIZ GEREĞİNİ YAPTI

Afrin Harekâtı'yla ilgili son bilgileri de paylaşan Erdoğan, "Bu sabah itibariyle 1780 teröristi etkisiz hale getirdik. Kendi silahı, kendi zırhlı taşıyıcısı olunca askerin de yüreği cesareti o denli artıyor. Güneyden öyle bir çıkış yapmak istediler toplarımız anında gereğini yaptı. Silahlı İHA'larımız gereğini yaptı, dönmek durumunda kaldılar. Durmayacağız, pek çok savunma sanayi ürünümüzü ihraç eder konuma da geleceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.