Hava Durumu

İnsülin direnci nasıl önlenir?

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hale Taşgın, insülin direnciyle başa çıkma yollarını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2019 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2019 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İnsülin direnci nasıl önlenir?

İnsülün direncinin, genetik faktörler, hareketsiz yaşam ve kalorili dengesiz beslenmeye bağlı olarak ortaya çıktığını anlatan Taşgın, "İnsülün direncinin belirtileri yemek sonrası gereğinden fazla ağırlık hissi ve uyku hali, yemek sonrası şekerin kontrolsüz olarak düşmeye başlamasıyla birlikte ortaya çıkan el titremesi, terleme, sıklıkla tatlı yeme ihtiyacı ve kilo alımının kontrol edilememesi olarak sıralanabilir" dedi.

KORUNMA YOLLARI NELERDİR?

Taşgın, şöyle devam etti: "İnsülün direncini önlemek için öncelikli olarak doğru beslenmeli, uykumuza dikkat etmeli ve düzenli egzersiz ve hareketli yaşamı hayatımızın bir parçası haline getirmeliyiz. İnsülün direncinin engellenmesinde çörek otu yağının tüketimi oldukça önemlidir. Astımdan kansere ve sindirim sistemi hastalıklarına kadar birçok hastalığa iyi geldiği bilinen çörek otunun, son yapılan araştırmalarla birlikte kan şekeri ve kan yağları üzerinde de olumlu etkileri olduğu ortaya çıkmıştır. Çörek otu yağının insülin direncine sahip bireylerde kilo kaybını sağlamasının temel sebebi, prostaglandin E1, tiroid hormon salınımını artırarak metabolizmayı ateşlemesidir. Ayrıca günlük 1-2 gram çörek otu tüketiminin, kolesterolü de düşürdüğü kanıtlanmıştır."

NASIL TÜKETİLMELİ?

Çörek otu yağının günde aç karnına 1-2 kapsül olarak tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Taşgın, "Çörek otu yağı alırken içerisine başka yağların karıştırılmadığından, tamamen yüzde yüz doğal ve katkısız olduğundan emin olun. Sağlığınızı desteklemek için kaliteli ve soğuk sıkım çörek otu yağını tercih edin" dedi.

Nilüfer Belediyesi duyurdu! 3 bin tane alınacak

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.