Hava Durumu

'İntifada çağrısı'

ABD'nin Kudüs kararının ardından Hamas'ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye, İsrail'e karşı 'yeni intifada' çağrısı yaptı. Tel Aviv yönetimi de Batı Şeria bölgesine çok sayıda tabur sevk edilmesi kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'İntifada çağrısı'

ABD Başkanı Donald Trump dün akşam ABD'nin İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü tanıdığını açıklamıştı. İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD'nin adımından sonra çok sayıda ülkenin de benzer adım atarak Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını iddia etti. Netanyahu, İsrail'in Kudüs'ü başkent olarak kabul etmek isteyen birçok ülke ile irtibatta olduğunu söyledi.

ASKER SEVKİYATI BAŞLADI

Yaşanan gelişmelerin ardından İsrail ordusu Batı Şeria'ya asker sevkiyatı başlattı. İsrail ordusunda yapılan açıklamada, "Yapılan askeri durum analizine göre, Batı Şeria bölgesine çok sayıda tabur sevk edilmesi kararı alındı" ifadesi yer aldı.

İNTİFADA ÇAĞRISI

Hamas lideri Haniye, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını açıklamasının ardından Gazze'de yaptığı konuşmada "Siyonist düşmana karşı yeni bir intifadanın çağrısını yapmalı ve çalışmalarını yapmalıyız" dedi. İntifada Türkçede ayaklanma anlamına geliyor. Haniye cuma gününü de (8 Aralık) 'Kudüs ve Batı Şeria'ya Özgürlük' sloganı altında 'Öfke Günü' ilan etti.

'TRUMP PİŞMAN OLACAK'

"ABD destekli Siyonist politikaya yeni intifadanın ateşini yakmadan karşı koyamayız" diyen Haniye,  "Gazze'yi özgürleştirdiğimiz halk direnişi yoluyla Kudüs ve Batı Şeria'yı da özgürleştirebliriz" ifadelerini kullandı. Diğer Arap ülkelerine ABD ile iş birliğini sonlandırma çağrısında bulunan Haniye, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararından 'pişman olacağını' da söyledi.

GÖSTERİLER BAŞLADI

Kararın açıklanmasının ardından Filistinliler bu sabah Gazze'de gösterilere başladı. Gösterilerin artarak süreceği kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.