Hava Durumu

'Irak sınırına kadar temizleyeceğiz'

Zeytin Dalı Harekatı'na 'Savaşa hayır' ifadeleriyle karşı çıkan Türk Tabipler Birliği'ne sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu terörist sevicilerin bugüne kadar 'Barışa evet' dediklerini de duymadık" dedi. Erdoğan, Irak sınırına kadar hiçbir teröristin barındırılmayacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2018 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2018 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Irak sınırına kadar temizleyeceğiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde 'Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu, çok çarpıcı mesajlar verdi. Afrin'e başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na 'Savaşa hayır' ifadeleriyle karşı çıkan Türk Tabipler Birliği'ne sert çıkan Erdoğan, "Bazı kesimler iyi duysunlar. Belki bilmiyorlardır, bilsinler. Bugün operasyonun 7. günü. 343 terörist etkisiz hale getirilmiş vaziyette. Bunlar tespit edilenler ve bundan rahatsız olan, sözde Türk Tabipler Birliği gibi bir kesim 'Savaşa hayır' diye bir kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin bugüne kadar 'Barışa evet' dediklerini de duymadık. Bunların barışla filan alakası yok. Bunlar bugüne kadar güneydoğuda, doğuda, vatandaşlarım şehit edildi" dedi.

HER ŞEYİ DÜMDÜZ EDİP GİTSEK...

Konuşmasında ABD Başkanı Donald Trump'a da yanıt veren Erdoğan, "Birileri operasyon kısa sürsün diyor. Ben o birilerine telefon görüşmesinde söyledim. Gücümüzü hoyratça kullanmaya başlasak önümüze gelen her şeyi dümdüz edip gitsek birkaç günlük iştir. Ama biz kendi askerlerimizin emniyeti kadar karşımızdaki güçlerin kalkan olarak kullanmaktan çekinmediği sivillerin güvenliğini de hesaba katıyoruz" ifadelerini kullandı.

SURİYELİLERİN DÖNMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ

Türkiye topraklarında 3,5 milyon mültecinin bulunduğunu ifade eden Erdoğan, "El Rai, Cerablus, El Bab'daki 2 bin kilometrekarelik alanı 100 bin insanın tekrar evlerine dönerek yerleşmelerine imkan sağladıysak Afrin'de de aynısını yapacağız. Biz ülkemizdeki mülteci kardeşlerimizin kendi topraklarına dönmesini sağlayacağız. Tekrar topraklarına dönebilmelerinin tekrar yollarını açıyoruz.  Afrin'deki, İdlib'deki mücadele bunun içindir" dedi.

İŞLERİ ABD İLE YÜRÜTELİM İSTİYORUZ AMA...

Konuşmasında NATO kanadından gelen açıklamalara değinen Erdoğan, "NATO bunu ifade ederken niçin ABD bu işlerden bu kadar uzak duruyor. Bunları kendisine açıkladık. Ama hala Türkiye'deki ABD karşıtlığından bahsediliyor. Biz böyle olsun istemiyoruz. ABD ile birlikte bu işleri yürütelim istiyoruz. Bu kadar silahı buraya getirdiğinde benim milletim soruyor:? ABD halkı bakıyorum ki 'Bizim vergilerimiz bunun için mi gidiyor?' diyor. Sayın Başkan (Trump) da bunu bizzat bana da kendisi söyledi" diye konuştu.

ABD BAYRAKLARIYLA CİRİT ATIYOR

"En büyük üzüntümüz, Amerika'nın bayraklarıyla bu terör örgütleri, bu bölgede şu anda cirit atıyorlar. Bunu neyle izah edeceğiz?" diyen Erdoğan, "Sayın Başkan bize diyor ki 'Bizi bu kadar eleştirmeyin.' Tamam ama biz stratejik ortak olduğumuza göre, bir stratejik ortak, stratejik ortağına böyle bir şeyi nasıl yapar?" ifadelerini kullandı.

IRAK SINIRINA KADAR...

Sınır bölgesine gerçekleştirdiği ziyarete değinen Erdoğan, "Bugün 7. gününe giren Zeytin Dalı operasyonumuzu hedeflerimize ulaşana kadar sürdüreceğiz. Ardından Münbiç'i teröristlerden arındırana kadar devam edeceğiz. Sonra da Irak sınırına kadar hiç bir terörist bırakmayana kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Her kim terörizme karşıysa yanımızda olmasını isteriz. Biz Suriye'deki son terörist ortadan kalkana kadar operasyonlarımızı sürdüreceğiz. Terör örgütünü maşa gibi kullananlar da kendileri bilirler. Askerlerimiz dinlediniz değil mi ne diyorlar? Afrin'e düğüne gidiyorum. Ne diyorlardır? Kızılelma'ya. Hedef bu" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.