Hava Durumu

İran'da kıyamet kopuyor! Bilanço ağırlaştı!

İran'da geçtiğimiz Çarşamba'dan bu yana süren protestolarda bilanço ağırlaştı. ILNA haber ajansının haberine göre İran'da düzenlenen protesto gösterilerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi. Ülkede yaşanan olaylar üzerinden Tahran yönetimini üstü kapalı tehdit eden ABD Başkanı Trump, "İran'da değişimin vakti geldi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2018 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2018 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İran'da kıyamet kopuyor! Bilanço ağırlaştı!

İran'da geçtiğimiz Çarşamba'dan bu yana süren protestolar yeni yıl da sürdü. Ülkenin kuzeydoğusundaki Meşhed kentinde yüksek enflasyonu protesto etmek için sokağa çıkan göstericilerle başlayan eylemler ülkenin önemli bölümüne yayıldı. ILNA haber ajansının haberine göre İran'da düzenlenen protesto gösterilerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi.

TAHRAN'DA 200 GÖZALTI

Tahran'da dün 200 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. ILNA haber ajansı Takistan kentinde ise bir okul ve hükümete ait bazı binaların yakıldığını belirtirken, devlet televizyonu Dorud'da çalınan bir itfaiye aracı ile kaza yapan 2 kişinin öldüğünü duyurdu. İzeh, Kirmanşah, Şahinşehr ve Zencan'da da protesto gösterileri yapıldı.

DEĞİŞİM ZAMANI GELDİ

Öte yandan bir açıklama daha yapan Trump, Twitter hesabından, "İran Obama yönetiminin kendileriyle yaptığı berbat anlaşmaya rağmen her seviyede başarısız oluyor. Mükemmel İran halkı yıllardır baskı altında bulunuyor. (Onlar) yiyecek ve özgürlüğe açlar. İnsan haklarıyla birlikte, İran'ın varlığı yağmalanıyor. DEĞİŞİMİN ZAMANI" ifadelerini kullandı.

RUHANİ DÜN KONUŞTU

Dün gece dünyanın yeni yıl kutlamaları yaptığı anlarda halka televizyondan hitap eden İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkede günlerdir devam edem kitlesel gösterilerin ardından ilk kez konuşmuş, "İranlılar, İran hükümetini protesto etmek ve eleştirmekte özgürdürler" ifadelerini kullanmıştı. ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarına da karşılık veren Ruhani, "İranlılara terörist diyen bir kişinin İranlılar hakkında açıklama yapma hakkı yok" diye konuşmuştu.

TRUMP NE DEMİŞTİ?

ABD Başkanı Trump da önceki gün Twitter hesabından İran'la ilgili bir açıklama yapmış ve açıklamasında, "Rejimin yolsuzluklarından ve ülkenin varlığını yurt dışında terörizme harcamasından bıkmış olan İran vatandaşlarının barışçıl protestolarıyla ilgili bilgiler geliyor. İran yönetimi, kendini ifade hakkı da dahil kendi halkının haklarına saygı göstermelidir. Dünya bu süreci izliyor" ifadelerini kullanmıştı.

 

Ayrıntılar geliyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.