Hava Durumu

İran'da koronavirüs nedeniyle ölü sayısı arttı! 10 yeni vaka daha...

İran Sağlık Bakanlığı ülkede koronavirüs nedeniyle bir kişinin daha hayatını kaybettiğini ve 10 yeni vakanın tespit edildiğini duyurdu. Tespit edilen son vakalarla birlikte İran'da koronavirüs kaynaklı ölü sayısı 5'e yükselirken, enfekte kişi sayısı 28'e ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2020 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2020 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İran'da koronavirüs nedeniyle ölü sayısı arttı! 10 yeni vaka daha...

İran devlet televizyonuna konuşan Cihanpur, ülkedeki koronavirüs vaka sayısının 28'e ve ölü sayısının da 5'e yükseldiğini ifade etti.

Cihanpur, yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği 10 kişiden 8'inin Kum, 2'sinin de başkent Tahran'da olduğunu aktardı.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan Kovid-19 salgınında dünya genelinde 2 bin 345'i Çin'de olmak üzere toplam 2 bin 361 kişi yaşamını yitirirken, virüsün bulaştığı kişi sayısı 77 bini geçti.

Öte yandan İtalya'da da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, ölü sayısının 2 bini geçtiği Coroba virüs salgını ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Ghebreyesus, kreditör ülkelere virüsle mücadele için daha fazla mali yardım yapmaları çağrısında bulundu.

Afrika'da öncelikli olarak belirlenen 6 ülkeye yapılan yardımlara yönelik açıklamalarda da bulunan Ghebreyesus, ikinci aşamada 19 ülkeye virüs ile mücadele kapsamında 60 bin sağlık malzemesi gönderileceğini duyurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.