Hava Durumu

İran'da ölü sayısı artıyor! Coronavirüsünde son durum...

İran'da görülen ve ölü sayısının gitgide arttığı coronavirüsünde son rakam 14'e ulaştı. Dün coronavirüsü için aşı geliştirildiğini açıklayan Zhang Hanhui ise son testlerin yapılmasının beklendiğini duyurmuştu.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2020 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2020 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İran'da ölü sayısı artıyor! Coronavirüsünde son durum...

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan Kovid-19 salgınında toplam 2 bin 600'ü aşkın kişi yaşamını yitirdi. İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 14'ye yükselirken, virüsün bulaştığı kişi sayısı 47 oldu. Son dakika haberine göre, Paris'te 13. Bölge polis merkezi virüs şüphesiyle kapatıldı.

Çin'in Rusya Büyükelçisi Zhang Hanhui, korona virüsü için aşının bulunduğunu ancak piyasaya çıkması için son testlerinin yapılmasının beklendiğini duyurdu. Çin'in Rusya Federasyonu Büyükelçisi Zhang Hanhui, Moskova'da Rus basınına yaptığı açıklamada, "Çin'deki bilim adamlarımızın bulduğu ilaç etkisini kanıtladı ve testler başarılı şekilde devam ediyor. İlaca yönelik çalışmaların son kısmının kısa süre zarfında bitirilmesi hedefleniyor ve Şubat sonuna kadar Çin'deki tüm şehirlerde hayat normale dönecek. Virüsün yayılma merkezinde ise hayatın Mart sonuna kadar düzelmesi planlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü'yle çalışıyoruz. Ekibimizin içinde 2 Rus bilim adamı da var. Rusya'ya ve halkına destekleri için teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

FRANSA'DA KORONAVİRÜS ALARMI

Paris'te 13. Bölge polis merkezi virüs şüphesiyle kapatıldı.  3 Çinli turist merkeze gelerek hasta olduklarını söyleyince yetkililer alarma geçti. Güney Fransa'da ise 3 kişi kontrolden geçiriliyor. Lyon'da İtalya'dan gelen bir otobüsün yolcuları karantinaya alındı. Fransa Eğitim Bakanlığı, iki haftalık tatilde Çin, İtalya, Singapur ve Güney Kore'ye giden ailelerden çocuklarını okula göndermemeleri ve 14 gün boyunca evde tutmaları talimatını verdi. Fransa'da okullar 2 haftalık ara tatilde ve haftaya pazartesi açılacak.

Fransa Eğitim Bakanlığı'ndan verilen talimatta, Çin, İtalya, Singapur ve Güney Kore'ye giden ailelerden çocuklarını okula göndermemeleri ve 14 gün boyunca evde tutmaları konusunda uyardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.