Hava Durumu

'İran'daki kargaşa Türkiye'ye sıçrayabilir'

İran'daki gelişmeleri değerlendiren Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "Ümit ederim ki, İran bunun üstesinden gelir. Çünkü İran'daki bir kargaşa Türkiye'ye sıçrayabilir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2018 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2018 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'İran'daki kargaşa Türkiye'ye sıçrayabilir'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, basın kuruluşu temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Karamollaoğlu, İran'daki protestoları da değerlendirdi. "İran kısmi bir demokrasi var kendine mahsus özgü bir demokrasi" diyen Karamollaoğlu, parlamentonun seçimle geldiğini, Cumhurbaşkanının seçimle iş başına geldiğini söyledi.  Dış güçlerin İran'daki rejimden rahatsız olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu,  "Tabii ABD, özellikle dış güçler İran'daki bu rejimden ve rejimin tutumundan rahatsız oldukları için yıllardır fırsat kolluyorlar. Şu anda da bir rahatsızlık var. Ruhani'nin Cumhurbaşkanı'nın yaklaşımını olumlu buluyorum şahsen. Şimdiye kadar da itidalli gittiler. Tabi itidalli olmasına rağmen 18 kişinin hayatını kaybetmiş olması bugüne kadar iyi değildi, tabi 18 kişi az değil. Ümit ederim ki, İran bunun üstesinden gelir" dedi.

ALLAH SAKLASIN...

"Çünkü İran'daki bir kargaşa herkes bunu söylüyor Türkiye'ye Allah saklasın sıçrayabilir" diyen Karamollaoğlu, İran'da istikrarın Türkiye'den daha geç bozulur diye düşünüldüğünü vurguladı. Karamollaoğlu, "Yani, Irak, Suriye, Türkiye'ye gelir sıra, Türkiye'den de oraya sıçrar diye. Bu sefer tersten bir hareket var. Başarılı olmaz. Çok sert tedbirlere ihtiyaç kalmadan inşallah durulur diye ümit ederiz. Bizimki bir ümitten ibaret" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.