Hava Durumu

İran'dan ABD'ye tehdit: 'En ufak bir aptallık yaparlarsa...'

ABD dün İran'a karşı savunmasını güçlendirme çabaları kapsamında Ortadoğu'ya 1500 ilave asker konuşlandırma kararını duyurduktan hemen sonra Tahran Yönetimi'den tansiyonu daha da yükseltecek bir açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2019 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2019 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İran'dan ABD'ye tehdit: 'En ufak bir aptallık yaparlarsa...'

İran ordusu danışmanlarından General Murtaza Kurbani, "ABD'nin bölgeye gönderdiği gemileri batırırız" tehdidinde bulundu.

İngiliz Reuters haber ajansının İran'ın yarı resmi haber ajansı Mizan'dan aktardığı habere göre; Kurbani, "Amerika bölgeye iki savaş gemisi gönderiyor. En ufak bir aptallık yaparlarsa, iki füze ya da iki gizli silah kullanarak bu gemilerini mürettebatı ve uçaklarıyla birlikte denizin dibine yollarız" dedi.

BAŞKAN TRUMP DÜN DUYURDU

ABD Başkanı Trump Donald Trump dün Japonya'ya hareketinden önce Beyaz Saray'da basın mensuplarına gündemi değerlendirmiş, Washington Yönetimi'nin İran'la ilgili yeni adımını duyurmuştu.

Trump, bölgeye gönderilecek yaklaşık 1500 kişilik ilave askeri gücün çoğunlukla Ortadoğu'daki Amerikan askerlerini ve görevlilerini "koruma" görevi göreceğini ifade etmişti.

Washington Yönetimi, iki hafta önce İran'dan gelebilecek tehditlere karşı tedbir amacıyla USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile nükleer kapasiteli dört adet B-52 bombardıman uçağından oluşan Bombardıman Görev Gücü'nü Basra Körfezi'ne sevk etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.