Hava Durumu

İran milisleri ve Hizbullah da hedef alındı!

ABD, İngiltere ve Fransa'nın ateşlediği füzelerin vurduğu askeri noktalar arasında Kuseyr'deki Hizbullah unsurları ile Dera'daki İran güçleri de var. Beşşar Esad medyası hava savunma birliklerinin saldırılara karşılık vererek bazı füzeleri havada imha ettiğini iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2018 09:10
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2018 09:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İran milisleri ve Hizbullah da hedef alındı!

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Doğu Guta'da  sivillere yönelik kimyasal silah kullanan Beşşar Esad güçlerini hedef  aldığı saldırıda Suriye'nin başkent Şam ile Hama, Humus, Dera ve Süveyda  illerindeki asker noktalar bombalandı. 

ABD Başkanı  Donald Trump'ın duyurduğu saldırıda ilk etapta Şam'daki Cumhuriyet Muhafızları,  Dumeyr Havaalanı, Şam Uluslararası Havalimanı çevresi, Cemeyre Bilimsel  Araştırmalar Merkezi, Kasyun Dağı'ndaki hava savunma sistemleri, Kisve ve Kalamun  bölgelerindeki askeri noktalar vuruldu.

ABD, İngiliz ve Fransız güçleri ayrıca rejimin kontrolünde bulunan  Hama ilinde havaalanı, Humus ilinin Kuseyr  bölgesinde Hizbullah güçleri, Dera'da  89. Tugay olarak bilinen İran güçleri ve bazı askeri noktalar, Suveyda ilinde  Halhala Havaalanı ve Dera ilinin İzra bölgesindeki hedeflere saldırı  gerçekleştirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.