Hava Durumu

İş görüşmesinde asla söylememeniz gereken 6 şey

İş görüşmelerinin daha verimli geçmesi için nelerden kaçınmanız gerektiğini biliyor musunuz? Sormamamız gereken bazı sorular var ki, bunlar size eksi puan olarak yansıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2017 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2017 19:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İş görüşmesinde asla söylememeniz gereken 6 şey

Öncelikle görüşeceğiniz firmayı daha önceden araştırıp bilgi sahibi olmanız size artı katacaktır. Abartıya kaçmadan seçilen şık ve temiz bir kıyafet ile yapacağınız sade bir makyaj, görüştüğünüz yetkiliden ilk dakikalardan artı bir puan alabilirsiniz. Görüşme esnasında size sorulan soruların karşılığında elbette sizin de sorularınız ve söyleyecekleriniz olacak. Fakat bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor.

 ÜZGÜNÜM GEÇ KALDIM

Şehirde yaşayan herkes trafiğin nasıl bir bela olduğunu ve çeşitli sürprizlerle karşılaşılabileceğini biliyor. Bu nedenle siz siz olun görüşme saatinizden en az yarım saat önce bulunmanız yerde olun. Daha başlamadan size puan kaybettirecek bir hatadır bu. Tüm şirketler işe zamanında yetişebilen çalışanlar ister.

İZİN POLİTİKANIZ NEDİR?

'İzin politikanız nedir?' Sorusu eşittir 'Ben sık sık sizden izin isteyeceğim.' Olarak algılanan bir sorudur. İşverenler tatil hesabı yapan değil, tatilini işine göre ayarlayan çalışanlar ararlar. Bu nedenle sonradan kolayca öğrenebileceğiniz bu soruyu sorup ağzınızın tadını kaçırmayın.

YÜKSELME DURUMUM OLACAK MI?

Bu sorunun cevabı tabii ki çok muallakta kalacaktır. Çünkü ne zaman terfi alabileceğiniz tamamen sizin kendinizi göstermeniz ve sıkı çalışmanızla alakalıdır. Böyle bir soru sormak sizi hırslı biri gibi gösterebilir Bu zaman zaman iyi algılansa da genelde insanlar üzerinde negative bir etki bırakır.

EKSİ PATRONUMLA VE İŞ ARKADAŞLARIMLA ANLAŞAMADIM

Bu bilgi bir iş görüşmesi için fazla bir bilgidir. Karşı tarafın sizin bir önceki işten sorunlu bir şekilde ayrıldığınızı düşünmesine izin vermeyin. Öyle olsa bile geçmişteki problemlerden bahsetmekten kaçının. Çünkü bu potansiyel yeni işinizde de iş arkadaşlarınızla anlaşıp anlaşamayacağınız konusunda karşı tarafta soru işareti yaratır.

BURADA NE YAPIYORSUNUZ?

Görüşmeye gitmeden önce şirketin tüm profilini ve hatta görüşeceğiniz kişinin profilini LinkedIn'den araştırın. Artık böyle bir dönemde şirketle ilgili her türlü bilgiye kolayca ulaşabilirsiniz. Bu soru sizin meraksız ve ilgisiz biri olduğunuzu gösterir.

BAŞKA SORUM YOK

İşverenler ilgili ve meraklı insanlar ararlar. Bu nedenle bilmek istediklerinizi karşı tarafa açıkça sormaktan çekinmeyin. Ancak bu sorular zaten kolayca öğrenebileceğiniz, sadece sorulmuş olmak için sorulan sorular olmasınlar. Karşı taraf bunu kolayca algılayabilir ve bu sizi hoş olmayan bir duruma düşürür.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.