Hava Durumu

'İsimsizler Hareketi' operasyonu! Çok sayıda gözaltı var...

Sosyal medyada 'İsimsizler Hareketi' adı altında örgütlenerek halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek, seçilmiş hükümeti yıpratmak ve kamuoyunda yankı uyandırmak amacıyla provokatif paylaşımlar yaptıkları ve devlet büyüklerine hakarette bulundukları öne sürülen 24 kişi, 6 ilde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2020 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2020 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'İsimsizler Hareketi' operasyonu! Çok sayıda gözaltı var...

İnternet ortamında 7/24 sanal devriye faaliyetleri yürüten Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri, sosyal medyada 'İsimsizler Hareketi' adı altında örgütlenen grubun, yaptığı provokatif paylaşımlarla halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiklerini, devlet büyüklerine hakarette bulunduklarını ve seçilmiş hükümeti yıpratmaya çalıştıklarını belirledi.

Söz konusu grubun yöneticiliğini Taylan Kulaçoğlu'nun yaptığı, etiket (hashtag) faaliyetlerini ise avukat Tamer Doğan'ın sürdürdüğü ileri sürüldü.

​Grup üyelerinin kimliklerinin tespit edilmesinin ardından harekete geçen ekipler, 6 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, İstanbul'da 18,  Balıkesir'de 2, Aydın, Denizli, Diyarbakır ve Tekirdağ'da ise birer olmak üzere 24 kişi gözaltına alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.