Hava Durumu

İsmet Karaca, CHP Bursa İl Başkanlığı'na aday oldu

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bursa İl Kongresi'ne 4 gün kala adaylık açıklamaları da arka arkaya geldi. İl başkanlığına ilk adaylığını açıklayan Hüseyin Akkuş olurken, Osmangazi CHP İlçe Başkanı İsmet Karaca da akşam saatlerinde sosyal medya aracılığıyla aday olacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2018 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2018 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İsmet Karaca, CHP Bursa İl Başkanlığı'na aday oldu

-Onuralp ÖZALP-

Pazar günü yapılacak Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Kongresi'nde başkanlık için adaylığını ilk açıklayan isim Hüseyin Akkuş oldu. Akkuş, dün öğle saatlerinde CHP il binasında mevcut İl Başkanı Şadi Özdemir, Bursa CHP Milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu da katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Şadi Özdemir, "Demokratik bir parti yarış elbette olacaktır. Bu yarıştaki amaç, yönetimi daha iyi yapmak ve çıtayı daha yukarıya çıkarmaktır. Bugün Türkiye'yi yönetenler insanları adeta ortadan ikiye bölmüş ve düşmanlaştırmıştır. Böyle bir ortamda el ele tutuşmayı başaramıyorsak bu bizim ayıbımızdır. O nedenle kim seçilirse seçilsin, birleşmeyi başarmalıyız, başaracağız" dedi.

'İLİŞKİLERİMİZİ ONARMALIYIZ'

Bursa CHP İl Başkanı Şadi Özdemir'in ardından adaylığını açıklamak için söz alan Hüseyin Akkuş ise sözlerine kendini tanıtarak başladı. Eksiklerimiz ve sorunlarımız var diyerek öz eleştiri yapan Hüseyin Akkuş, "Bu sorunları 2019 sonrasına atmak zorundayız. Hiç kimse kendi sıkıntıları bu önümüzdeki süreçte paylaşma şansı yoktur. Parti içerisinde ilişkilerimizi onarmak zorundayız. Biz bir arkadaşımızı bile kaybetmeyeceğiz. Önemseyeceğiz ve ekip arkadaşlarımızla birlikte mutlaka herkese dokunacağız. Eğer bunu başarırsak önce Bursa'yı daha sonra da Türkiye'yi yönetiriz" dedi.

GENÇLİK VURGUSU

Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki gençlerin sayısının azlığına dikkat çeken Akkuş sözlerini şöyle sürdürdü: "Nilüfer'de ilçe gençlik kollarında mücadele eden 600 arkadaşımız var. Uludağ Üniversitesi'nde 60 bin öğrencimiz var, ama o 60 bin öğrencinin içerisinde 600 tane üyemiz var. Genç üyelerimizi daha fazla arttırmalıyız. Ben de bu yüzden adayım" diye konuştu.

KARACA DA ADAY!

Hüseyin Akkuş'un İl başkanlığına aday olduğunu açıklamasının ardından, akşam saatlerinde CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca da sosyal medyadan yaptığı açıklama aday olacağını belirtti. İsmet Karaca, yarın saat 14.00'da Bursa CHP İl Başkanlığı'nda resmi olarak adaylığını açıklaması bekleniyor.

İsmet Karaca'nın sosyal medyadan yaptığı açıklama ise şöyle: "Günlerdir partimizin 7 Ocak'ta yapılacak il kongresi ile ilgili aday alternatiflerini konuşuluyordu. Yaptığımız değerlendirmeler sonucu gelinen noktada arzu edilen bütünlüğün sağlanamadığını gördüm. Türkiye çok hassas bir süreçten geçmektedir. Bursa'nın bu zorlu süreçten kamuoyu başta olmak üzere partimizdeki tüm üyelerin katılımıyla kenetlenerek ülkemiz için en doğru sonucu çıkaracağımız kanaatindeyim. Tüm vatandaşlarımızı ve örgütümüzü kucaklayacak 2019'da yapılacak seçimleri kazanacak şekilde gece gündüz yeni bir ekip ve heyecanla Bursa İl Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi için çalışmak isteyen ülkenin aydınlık yarınlarına katkı koymak isteyen kim varsa emrindeyim. Bu kararımın Bursa ve Cumhuriyet Halk Partisi örgütü için hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.