Hava Durumu

İsmet Karaca resmen aday!

7 Ocak Pazar günü yapılacak CHP Bursa İl Kongresi'nde sosyal medyadan aday olacağını açıklayan İsmet Karaca, düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını resmen açıkladı. Karaca, "Beni seçin, siz düşünmeyin AK Parti düşünsün" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2018 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2018 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İsmet Karaca resmen aday!

-Onuralp ÖZALP-

Pazar günü yapılacak CHP Bursa İl Kongresi için adaylar netleşti. 3 Ocak'ta Bursa CHP il binasında düzenlediği basın toplantısıyla Bursa CHP İl Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Hüseyin Akkuş'un ardından İsmet Karaca da sosyal medyadan aday olacağını açıklamıştı. Karaca Bursa CHP il binasında düzenlediği basın toplantısında resmen aday olduğunu açıkladı. Basın toplantısında Bursa CHP mevcut İl Başkanı Şadi Özdemir, Bursa CHP Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve 16 ilçe başkanı da katıldı.

'BÜTÜNLEŞME OLMADI'

Adaylık süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan İsmet Karaca, "27 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi'nin çeşitli kademelerinde layıkıyla görevimi sürdürdüm. Osmangazi İlçe Başkanı seçildikten sonra amacımız Bursa'da bir bütünleşmeyi sağlamaktı. Fakat geldiğimiz noktada arzu edilen bütünleşmenin olmadığını gördük. Bu süreç içerisinde Osmangazi İlçe Örgütü,  belediye meclis grubu, gençlik kolları ve kadın kollarıyla tam 7 defa toplantı yaptım. Toplantılar neticesinde ilçe örgütümüzün baskısıyla Bursa CHP İl Kongresi'nde başkanlık için adaylığımı koymaya karar verdim" dedi.

'SORUMLULUKTAN KAÇAMAM'

Böyle bir sorumluluktan kaçma şansının olmadığını dile getiren Karaca, "Bana dediler ki; 'Başkan seni biz seçtik ve senin il başkanlığına aday olmanı istiyoruz. Bu sorumluluktan kaçma.' Bende bu istekle İl Başkanlığına adaylığımı koyuyorum" diye konuştu. Daha önce Bursa CHP il başkanlığına adaylığını açıklayan Hüseyin Akkuş'la hiçbir problemi olmadığını söyleyen Akkuş, "Kendisini çok sever ve saygı duyarım. Bize yakışan nezaketle CHP'lilerin uzun yıllardır arzu ettiği gibi bir kongre gerçekleştirmektir. Göreceksiniz kongreden bütünleşerek çıkacağız" ifadelerini kullandı.

'BENİM KAVGAM DIŞA DÖNÜK'

"Benim kavgam dışa dönüktür" diyen İsmet Karaca konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sandık kapandıktan sonra kol kola girip hep birlikte ve beraber çalışacağız. CHP şemsiyesinin altında herkese yer vardır. Kapımız herkese açıktır. Kongrenin ardından ilk işimiz ufukta gözüken yerel seçimlere çalışmak olacak. Bursa'da büyükşehir belediyesi ile birlikte 18 belediyeyi Cumhuriyet Halk Partisi'nin çatısı altında toplayarak, şehrimizi birlikte yöneteceğiz. Bugün buradan söylüyorum. Çalışmayacak olan bizimle olmasın. Gece gündüz çalışacağız ve 18 belediyeyi de Cumhuriyet Halk Partisi'ne kazandıracağız. Siz beni seçin, düşünmeyin; bırakın AKP düşünsün."

'TEK TEK HESAP SORACAĞIZ'

Konuşmasında Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarına da değinen Karaca, "Bir milletvekilimiz hapiste, iki belediye başkanımızda AKP darbesiyle koltuklarından indirildi. Türkiye'de bir belediyeye kayyum atanacaksa bu belediyenin ilki Bursa Büyükşehir Belediyesi olması gerekir. Ama yapmayacaklardır. Biz göreve geldiğimizde ise hepsinin tek tek hesabını soracağız" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.