Hava Durumu

İsrail askerlerinden 'kanlı' müdahale!

Her yıl 30 Mart'ta düzenlenen Filistin Toprak Günü münasebetiyle işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen gösterilerde kan döküldü. İsrail askerlerinin, gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale ettiği gösterilerde 12 Filistinli yaşamını yitirdi, bini aşkın kişi de yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2018 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2018 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İsrail askerlerinden 'kanlı' müdahale!

Binlerce Filistinli sabah saatlerinden itibaren 'Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü' adını taşıyan protesto gösterileri nedeniyle Gazze'nin İsrail sınırındaki farklı noktalarda toplandı. İsrail ordusu en az 17.000 kişinin protesto eylemlerine katıldığını duyurdu. Her yıl 30 Mart'ta düzenlenen gösterilerde İsrail askerleri, gerçek, plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı. Yaşanan olaylarda 12 Filistinli'nin hayatını kaybettiği, bini aşkın kişinin de yaralandığı belirtildi.  Öte yandan işgal altındaki Batı Şeria'ya bağlı Nablus'taki Kusra beldesi, Beytullahim'in kuzey girişinde, El-Halil kentinde ve Ramallah'a bağlı El-Bire, Naalayn, Bel'in ve Nebi Salih beldelerinde de benzer gösteriler düzenlendi. Olumsuz hava koşullarına rağmen Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde kılınan cuma namazı sonrası, cami cemaatleri gösteriler düzenledi.

KESKİN NİŞANCILAR DA SINIRDA

Gazze'yi yöneten Hamas'ın çağrısıyla yapılmakta olan protesto öncesinde İsrail ordusu sınırdaki asker sayısını iki katına çıkardığını, sınıra keskin nişancılar yerleştirdiğini ayrıca sınıra özel kuvvetler ve paramiliter sınır polisi birimlerinin konuşlandırıldığını duyurmuştu.

ÇAĞRI YAPILMIŞTI

Filistinli farklı gruplar tarafından Filistin Toprak Günü münasebetiyle işgal altındaki Batı Şeria, Doğu Kudüs ve İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nin çeşitli yerlerinde ve askerler ile temas noktalarında gösteri düzenleme çağrısı yapılmıştı.

6 HAFTA SÜRMESİ BEKLENİYOR

Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü' adını taşıyan protesto eylemlerinin 6 hafta sürmesi bekleniyor. Filistinlilerce 'Toprak Günü' olarak anılan 30 Mart, 1976'da topraklarına el konulmasını protesto eden 6 Filistinli eylemcinin İsrail güvenlik güçlerince öldürülmesinin yıldönümü. Filistinliler gösteriler öncesi sınır bölgesinde çadırlar kurmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.