Hava Durumu

İsrail'den Suudi prens Selman'a davet

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanımasının ardından İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, skandal karar sonrası sessizliğe bürünen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı ülkesine davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İsrail'den Suudi prens Selman'a davet

Tartışmaların odağındaki ülke İsrail ile Arap ülkelerinin lideri konumundaki Suudi Arabistan arasındaki yakınlaşma dikkati çekti. ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanımasının ardından İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, skandal karar sonrası sessizliğe bürünen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı ülkesine davet etti. Suudi gazetesi Elaf'a konuşan Katz, "Amerikalılar bir barış planı şekillendiriyor, ama içinde ne var bize söylemediler. 'Yaratıcı' bir şeyle ortaya çıkacaklarını ve kimseye anlaşma dayatmayacaklarını söylüyorlar. Bence bu Suudi Arabistan'ın inisiyatif üstlenmesi için bir fırsat. Suudi Arabistan'a, Arap dünyasının lideri olduğundan, bizzat inisiyatif üstlenmesini, Filistinlilere gitmesini ve sponsor olmasını tavsiye ederim" dedi.

'NETANYAHU'YU RİYAD'A DAVET EDİN'

Suudi liderliğinde müzakerelere hazır olduğunu söyleyen İsrailli bakan "Kral Selman'a Netanyahu'ya ziyaret daveti yapması ve Veliaht Prens'e de İsrail'i ziyaret etmesi çağrısında bulunuyorum" diye konuştu.

GÖRÜŞ BİRLİĞİ

İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot da geçen ay Suudi gazetesi Elaf'a demeç vermiş, İsrail ile Suudi Arabistan arasında İran'a karşı görüş birliği olduğunu, ülkesinin Suudi Arabistan'la istihbarat paylaşımına hazır olduğunu açıklamıştı. Ardından İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, ülkesinin Suudi Arabistan'la İran'a karşı görüşmeler yürüttüğünü teyit etmişti.

KAPALI KAPILAR ARDINDA...

İsrail ile Suudi Arabistan'ın şu anda diplomatik ilişkileri bulunmuyor. Ancak iki ülkenin perde arkasında yakın ilişkiler kurduğu ve İran karşıtlığı paydasında buluştukları iddia ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.