Hava Durumu

İsrailli bakandan skandal açıklama: 'Daha çok Filistinli öldürmeliyiz'

İsrail Tarım Bakanı Uri Ariel, işgal altındaki Batı Şeria'da bir hahamın silahlı saldırıda öldürülmesi üzerine skandal bir açıklama yaptı. Daha çok Filistinli kanı dökülmesini isteyen İsrailli Bakan, "Artık onların da yaralanmasının, onların da ölmesinin zamanı geldi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2018 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2018 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İsrailli bakandan skandal açıklama: 'Daha çok Filistinli öldürmeliyiz'

ABD Başkanı Donald Trump'ın aralıkta Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanıması üzerine bölgedeki tansiyon iyice yükseldi. İsrail'in işgal ettiği Batı Şeria'daki yasadışı yerleşim birimlerinden birinde salı gecesi haham Raziel Şevach'ın silahlı saldırıda öldürülmesi, İsrail'de infial yarattı. Cenaze töreninde konuşan Tarım Bakanı Uri Ariel ''Filistinlilerin de yaralanması ve ölmesinin zamanı geldi'' dedi.

'EVLERİNDEN SÜRÜLSÜNLER'

Saldırı düzenleyenlerin ailelerin evlerinden sürülmesi, evlerin yok edilmesi talebinde bulunan Ariel ''Savunma Bakanı'nın harekete geçeceğinden eminim. İsrail kamuoyu onun arkasında. Kimse bu terörü kabul edecek değil'' diye devam etti.

'BİZİM NASIL ÖZEL SİLAHLARIMIZ VAR Kİ?'

Hahamın öldürülmesinin ardından Hamas'ın kutlamalar düzenlediği haberlerine atıfla Gazze'de de teröre sert şekilde karşılık verilmesini isteyen Tarım Bakanı, Filistinlileri hedef alarak  "Gerçeklik şu: Bize ateş ediyorlar, bizim canımızı yakıyorlar, sonra da bizim güçlerimizin onlara saldırdığını iddia ediyorlar. Ama onlardan kimse öldürülmüş, kimse yaralanmış olmuyor. Bizim nasıl özel silahlarımız var ki, ateş ediyoruz ama kimse zarar görmüyor? Artık onların da yaralanmasının, onların da ölmesinin zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

Kudüs protestolarında yaklaşık 15 Filistinli hayatını kaybetmiş, yüzlercesi de yaralanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.