Hava Durumu

İstanbul'da EYT mitingi! Alana yeşil tabutla geldiler...

Emeklilikte yaşa takılanlar seslerini duyurmak için Maltepe'de düzenlenen mitingde bir araya geldi. Emeklilere Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin öncülüğünde düzenlenen mitinge binlerce kişi sık sık "Mezarda emekliliğe hayır" sloganları attı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2019 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2019 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İstanbul'da EYT mitingi! Alana yeşil tabutla geldiler...

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) İstanbul Maltepe'de miting yaptı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin çağırısı üzerine Türkiye'nin değişik illerinden binlerce kişi seslerini duyurabilmek için miting alanına akın etti.

SENDİKALAR DA DESTEK VERDİ

Sözcü'nün aktardığına göre miting alanının çevresinde alınan geniş güvenlik önlemleri altında alana giren EYT'liler polis arama noktasında arandıktan sonra alana giriş yaptı. İşçi sendikalarının da destek verdiği EYT mitinginde renkli görüntüler de yansıdı. Mitingde, mini bir konser düzenlendi, halk oyunları oynandı.

MEZARDA EMEKLİLİĞE SON

Ellerinde Türk bayrakları olan EYT'liler, üzerinde "Meclise takılanlar ittifakı", "Erken emeklilik değil, Hak ettiğimiz emekliliğimizi istiyoruz" "Yaş-pirim doldu, erken emeklilik hayal oldu" ve "Reis duy sesimizi" yazılı dövizler taşıdı. Üzerinde "Mezarda emekliliğe son" yazılı yeşil bir tabut getiren EYT'liler, sık sık "EYT burada, devlet nerede", "Edirne'den Kars'a, Jüpiter'den Mars'a, çıksın artık bu yasa" sloganları attı.

"SEÇİME KADAR MAĞDURİYETLER GİDERİLSİN"

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak seçime kadar mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini belirterek şunları söyledi: "Biz Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak Eylül ayından itibaren yaklaşık 25 tane toplantı yaptık. Bu toplantıları Kültür Merkezleri'nde gerçekleştirdik. Bugün Maltepe Miting Alanı'nda milyonlar olup hakkımızı aramak için toplandık. Biriz, hepimiz buradayız. Bu birlikteliğin sonucunda da davamızın peşinde olduğumuzu göstermek için bugün tüm Türkiye olarak buradayız. Haber kaynaklarımızdan aldığımız bilgiye göre çok farklı farklı sonuçlar çıkartılabiliyor. Bizler yetkili ağızlardan bir cevap almadığımız sürece hiçbir açıklamaya rivayet etmeyeceğiz. Önümüz seçim arefesi ve seçime kadar bu mağduriyete son verilmesini talep edeceğiz. Bunun umudunu taşıyoruz"

EYT'LİLER NE İSTİYOR?

Son zamanlarda aktif bir şekilde kampanyalar yürüten ve bunu sosyal medyaya da yansıtan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) 1999 yılında çıkan 4477 sayılı yasanın geriye doğru işletilmesi nedeniyle mahrum kaldıklarını belirttikleri haklarını geri istediklerini ifade ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.