Hava Durumu

İstanbul'da helikopter düştü! Kahreden haber: 4 şehit

İstanbul'un Sancaktepe ilçesi Sarıgazi bölgesinde henüz bilinmeyen bir nedenle askeri bir helikopter düştü. Kaza yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevkedilirken, 4 askerin şehit olduğu ogrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2019 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2019 19:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İstanbul'da helikopter düştü! Kahreden haber: 4 şehit

İstanbul Çekmeköy Kirazlı Mahallesi'nde bir site içine UH-1 tipi askeri helikopter bilinmeyen bir nedenle düştü. Bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Çekmeköy'de saat 18:51'de düşen 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopter havalandığı Samandra'ya geri dönecekti. Helikopterin saat 18:17'de "ilim02" çağrı adı ile kalkış yaptığı öğrenildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kazaya ilişkin "Çekmeköy ilçemizdeki bir site içerisine askeri helikopterimiz zorunlu iniş yaparken düştü." ifadesini kullandı. 

VALİ YERLİKAYA: 4 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olay yerinde açıklamalarda bulunuyor.

Yerlikaya şöyle konuştu:

"Saat 18.51 itibariyle 4. Kara havacılık alayına ait askeri helikopter bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallemiz'de site içerisine maalesef düşmüştür. 112, itfaiye, AFAD olay yerine 2 dakika içerisinde geldi. Az önce İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre 4 askerimiz şehit olmuştur."

Yerlikaya, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı dileyerek, kazada başka bir yaralanma ve can kaybı olmadığını sözlerine ekledi.

Enkazda soğutma işlemlerinin tamamlandığını aktaran Yerlikaya, kazanın sebebinin incelemelerden sonra ortaya çıkacağını söyledi.

İncelemeler sırasında İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da Vali Yerlikaya'ya eşlik etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı

SANCAKTEPE BELEDİYE BAŞKANI CANLI YAYINDA KONUŞTU

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem CNN TÜRK'e konuştu:

"Önlemler alındı. Helikopter acil iniş yapmak isterken düştü. Arkadaşlarımız olay yerinde incelemelerde bulunuyor. Olayı yakınen takip ediyoruz. Biraz sonra olay yerine geçeceğim. Sayısal olarak bir bilgimiz yok. İnönü mahallesi'ne komşu bir mahalle. Helikopter bir sitenin bahçesine düştü. İtfaiye ve sağlık ekipleri şuan olay yerinde. Belediyemizin Fen ve Sağlık İşleri de olay yerine hareket etti."

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: İNCELEME BAŞLATILDI

Milli Savunma Bakanlığı, kazayla ilgili, "İstanbul / 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopterimiz, henüz bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy'de kaza kırıma uğramıştır. Kazada 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." açıklamasını yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından, İstanbul'da meydana gelen askeri helikopter kazasının incelenmesi için Teftiş Kurulu Başkanlığının görevlendirildiği bildirildi. Bakanlığın Twitter hesabından, İstanbul Çekmeköy'deki askeri helikopter kazasına ilişkin yapılan açıklamada, "İnceleme için MSB Teftiş Kurulu Başkanlığı görevlendirilmiştir. Kapsamlı incelemeyi müteakip sonuç, kamuoyuyla paylaşılacaktır." bilgisine yer verildi.

İşte helikopterin düşme anı:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.