Hava Durumu

İşte ABD'nin İran kararına Türkiye'den ilk tepki!

Trump'ın, 2015 yılında İran'la imzalanan nükleer anlaşmasından çekildiğini açıklamasının ardından, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, "ABD'nin nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmesi, istikrarsızlığa ve yeni çatışmalara sebep olacak bir karardır" ifadelerine yer verdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2018 23:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2018 23:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İşte ABD'nin İran kararına Türkiye'den ilk tepki!

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin İran'la nükleer anlaşmadan ayrılacağını ve 2015'te askıya alınan İran ekonomik yaptırımlarının en güçlü şekilde yeniden hayata geçirileceğini açıkladı. 

ABD Başkanı Trump, uzun zamandır dünya kamuoyunda merakla beklenen İran kararını Beyaz Saray'da düzenlediği basın açıklamasıyla duyurdu.

Trump, 2015'te yapılan nükleer anlaşmanın İran tarafından kendi amaçları için kullanıldığını savunarak, "Öyleyse bugün ABD'nin İran'la nükleer anlaşmadan ayrılacağını ilan ediyorum. Tahran'a en üst düzey ekonomik  yaptırımları yeniden getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın açıklamasında, "ABD'nin nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmesi, istikrarsızlığa ve yeni çatışmalara sebep olacak bir karardır. Çok taraflı anlaşma, diğer ülkelerle devam edecektir. Türkiye, nükleer silahların her türüne karşı olan kararlı tutumunu sürdürecektir." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.