Hava Durumu

İşte Bursa'da ilçe ilçe seçim bölgeleri!

Türkiye, 16 Nisan 2017 referandumu ile kabul edilen Anayasa'ya göre, parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı sistemine geçmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 24 Haziran'da Türkiye, yeni sistemle ilk kez sandığa gidecek. Peki Bursa önümüzdeki seçimde kaç vekil çıkaracak, seçim bölgelerinde hangi ilçeler yer alacak? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2018 20:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2018 20:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İşte Bursa'da ilçe ilçe seçim bölgeleri!

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 17 Nisan Salı günü grup toplantısında yaptığı erken seçim çağrısı, siyaset gündemine bomba gibi düştü. Erken seçim çağrısı sonrası Beştepe'de Bahçeli'yle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim tarihini 24 Haziran 2018 olarak duyurdu.  

16 NİSAN'DAKİ REFERANDUM

16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandumda ülkedeki yönetim sistemini köklü bir şekilde değiştiren anayasa değişiklikleri kabul edilerek Türkiye'de yeni bir döneme girildi. Yapılan değişiklikle milletvekili sayısı da 600'e çıkarıldı.

BURSA 20 VEKİL ÇIKARACAK

Yüksek Seçim Kurulu, 600'e çıkarılan milletvekili sayısına göre illere dağılım yaptı. Daha önce 18 vekil çıkaran Bursa'ya 2 vekil daha eklendi. Bu artışla birlikte Bursa, zorunlu olarak (19 ve üstü kuralına göre) iki seçim bölgesine ayrıldı.

2 BÖLGELİ SEÇİM

Ayrılan bölgeler; Osmangazi merkezli 1. Seçim Bölgesi ve Yıldırım merkezli 2. Seçim Bölgesi... Ortalama eşit nüfus sayısına göre, her iki bölgeden 10'ar vekil çıkacak.

HANGİ İLÇELERİ KAPSIYOR?

1 numaralı seçim bölgesi; Osmangazi, Nilüfer, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Orhaneli, Büyükorhan ilçeleri; 2 numaralı seçim bölgesi ise Yıldırım, İnegöl, Gemlik, Orhangazi, Yenişehir, İznik, Gürsu, Harmancık, Keles, Kestel, Mudanya ilçelerini kapsıyor.

***

Bursa'daki 16 Nisan referandumunda, 2.109.773 seçmenden, 1.885.058 vatandaş oy kullanmış, yüzde 53,2 ile evet, yüzde 46,8 hayır sonucu çıkmıştı. Seçim sonuçlarında dikkat çeken nokta ise 5 büyük kentten sadece Bursa'da evet oyu çıkması oldu.

İşte ilçe ilçe referandum sonuçları:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.