Hava Durumu

İşte dünyada en çok izlenen Türk dizileri

Türk dizileri Arap ülkelerinden Avrupa ülkelerine kadar her yerde rüzgar gibi esiyor. Peki en çok hangi dizilerin izlendiğini merak ediyor musunuz?

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2018 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2018 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İşte dünyada en çok izlenen Türk dizileri

Ülkemiz dizilerinin dünyanın farklı ülkelerinde izleniyor olması ülkemiz ekonomisine farklı alanlarda da katkı sağlamaktadır. Örneğin turizm, Türk Lokumu ve Kahvesi, baklava, kebap gibi Türkiye'ye özgü ürünlerin tanıtım ve satılmasına katkı sağlamaktadır.

Japonya'dan, Güney Amerika ülkelerine , Ortadoğu ülkelerinden, Balkan Coğrafyasına kadar dünyanın birçok ülkesinde ilgiyle takip edilen Türk dizileri yurtdışında 120'den fazla ülkede izlenmektedir.

Türk dizilerinin izlendiği bazı ülkeleri listeleyecek olursak; Çin, Hollanda, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Bosna- Hersek, Sırbistan, Hırvatistan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Lübnan, Libya, Cezayir, Bahreyn, Mısır, Irak, Ürdün, Kuveyt, Moritanya, Fas, Filistin, Katar, Suudi Arabistan, Suriye, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri, Somali, Umman, Yemen, Afganistan, Pakistan, Malezya, Tunus, Hindistan, İran.

Dünyanın farklı ülkelerinde en çok izlenen Türk dizilerinin listesi

Aşk-ı Memnu, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Küçük Kadınlar, İffet, Ezel, Asi, Dila Hanım, Aşk ve Ceza, Adını Feriha Koydum, Gümüş, Sıla, Binbir Gece, Karagül, Kara Sevda, Kara Para Aşk, Muhteşem Yüzyıl, Fatmagül'ün Suçu Ne?, Behzat Ç., Ezel, Kurtlar Vadisi, Masum....

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.