Hava Durumu

İşte saçlarınızı çok sık yıkadığınızın 7 belirtisi!

Uzmanlar saçların haftada 2-3 kez yıkanmasının ideal olduğunu söylüyor. Buna rağmen sık sık saç yıkıyorsanız, mat, kırıklarla dolu ve cansız saçlara sahip olmanız kaçınılmaz.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2021 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2021 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İşte saçlarınızı çok sık yıkadığınızın 7 belirtisi!

Her gün saç yıkamanın daha sağlıklı saçlara kavuşacağınızı sağlayacağını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz!

1- NORMALDEN DAHA FAZLA SAÇ DÖKÜLÜR

Her gün biraz saç dökülmesi oldukça normal. Ancak saçlarınızı çok sık yıkadığınızda ya da çok fazla şampuan kullandığınızda saçlarınızın uzamasını etkilersiniz ve bu da dökülmeyle sonuçlanır. Şampuan, saçlardaki doğal yağın akmasına neden olur ki bu da saçın miktobiyom yapısını etkiler. Saç derinizin dengesizleşmesi, saçların uzamasını engeller, saçlar daha kırılgan hale gelir ve dökülür.

2- SAÇ UÇLARI KIRILMAYA BAŞLAR

Saçlarınızı düzenli olarak kestirmek, kırıklardan kurtulmanıza yardımcı olabilir ancak saçlarınızı sık sık yıkıyorsanız, kestirmek de boşuna! Saçlarınızı sık sık yıkayacak saç kesiminizi de sabote edersiniz. Islak saç ekstra kırılgandır.

3- NORMALDEN DAHA YAĞLI HALE GELİR

Şampuanın saçınızdaki yağı alması gerekirken, sık sık saçlarınızı yıkayacak saçlarınızın daha çabuk yağlanmasına neden olabilirsiniz. Saçları çok yıkamak, saç derisinin aşırı yağ üretmesine neden olur. Saçları daha az yıkamak, saçların yağlanmasını azaltmanın kilit noktası.

4- SAÇLAR DAHA MAT HALE GELİR

Saçlarınızın çok kuruduğunu ve parlaklığını kaybettiğini fart ettiyseniz, yıkamaya biraz ara vermenizde fayda var. Nemsiz saçlar, saçın dokusunu etkiler, mat ve cansız görünmesine neden olur. Şampuanlar saçın doğal yağını alır ve geriye parlaklığı gitmiş saçlar kalır.

5- SAÇ BOYASI DAHA ÇABUK AKAR

Boyalı saçlarınız varsa, saç bakımınızı da ona göre yapmalısınız. Saçları sık sık yıkamamak da buna dahil! Şampuan saç boyasının çabucak akmasına neden olur. Bu nedenle boyalı saçlarınızı 2-3 günde 1 uygun ürün kullanarak yıkamanız gerekiyor.

6- SAÇLAR KARIŞIK GÖRÜNÜR

Saç tellerinizin yanmış gibi kıvırcıklaştığını fark ettiyseniz, bu sık sık şampuanlanan bir saç olduğu anlamına gelir. Genellikle işlem görmüş ya da yanmımş saç telleri kıvır kıvır görünür. Ancak şampuan da aynı etkiyi yaratabilir.

7- ÇOK ÇABUK BİRBİRİNE DOLANIR

Her gün saç yıkamak, daha kırılgan ve kuru saçlara neden olur. Bu da birbirine dolanmalarını kolaylaştırır. Taradığınızda ise daha fazla birbirine dolanabilir ve saçınızın yıpranmasına neden olabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.