Hava Durumu

İşte Uludağ Üniversitesi'nin yeni rektörü!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 üniversiteye yaptığı rektör atamalarına ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz atandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2019 08:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2019 08:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İşte Uludağ Üniversitesi'nin yeni rektörü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Sedat Murat, Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Eyüp Ertuğrul Karsak ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hamdullah Şevli'nin atanmasına karar verildi. 

Kararda, diğer Rektör ataması yapılan üniversiteler ve atanan Rektörler şöyle sıralandı; 
Biruni Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Adnan Yüksel'in, İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Sabahattin Aydın'ın, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Güven Sak'ın ve Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Paç atandı. 

ULCAY'DAN VEDA MESAJI

Görevi devredecek olan Bursa Uludağ Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay ise sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Prof.Dr.Ulcay yaptığı açıklamada,

"2015 yılından itibaren 4 yıl süreyle onur ve gururla yürüttüğüm Rektörlük görevim sona ermiştir. Uzun yıllardır öğretim üyesi olarak hizmet verdiğim üniversiteme bundan sonra da aynı istek ve azimle yine öğretim üyesi olarak hizmet etmeye devam edeceğim. Görev sürem içerisinde her zaman desteklerini gördüğüm bütün çalışma arkadaşlarıma, mensubu olmakla iftihar ettiğim, her yönden daha iyi bir noktaya taşımak için çalıştığım Bursa Uludağ Üniversitesi ailesine ve bütün Bursalı hemşehrilerime şükranlarımı sunuyor, görevi devralan yeni rektör hocamıza da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

PROF. DR. AHMET SAİM KILAVUZ KİMDİR?

Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz 1954 yılında Aydın'da doğdu. Kılavuz ortaöğrenimini Ankara ile Denizli İmam-Hatip Liseleri'nde bitirdi. Ahmet Saim Kılavuz, 1975 yılında İzmir Yüksek İslâm Enstitüsü' nü bitirdi.

1983 senesinde "İman ve Küfür Arasındaki Sınır" adlı teziyle doktorasını yapan Kılavuz, Temmuz 1984 'te aynı anabilim dalında yardımcı doçentlik görevine atandı.

Kılavuz, Ocak 1995 döneminde de profesör oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.