Hava Durumu

İstenen ceza belli oldu

FETÖ kapsamında yargılanan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2018 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2018 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İstenen ceza belli oldu

FETÖ'nün mülkiye yapılanması kapsamında yargılanan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın hakkında istenen ceza belli oldu. Mütaalasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın "Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme'" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Tutuklu sanık İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun suç kastının yoğunluğu, suçun işleniş özellikleri, verilen zarar, yaratılan tehlikenin büyüklüğü ve suçun işlendiği zaman hususlarını değerlendiren savcılık, mütalaasında, Mutlu'nun, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Çapkın, FETÖ'nün mülkiye yapılanmasına yönelik davada ev hapsi ile tahliye edilmiş, Mutlu'nun da arasında bulunduğu 7 sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.