Hava Durumu

'İsteyen parasını yurt dışına çıkarabilir'

"Bazı iş adamlarının varlıklarını yurtdışına kaçırma gibi gayretlerinin olduğunu duyuyorum, bu adımlar ihanet-i vataniyedir" şeklindeki sözlerine açıklık getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir düzeltme yapmak istiyorum. İsteyen herkes parasını yurtdışına çıkarabilir. Sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasına yönelik bir talimatım yok" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2017 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2017 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'İsteyen parasını yurt dışına çıkarabilir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen "Engelleri Aşanlar 2017" programında konuştu. Dünkü konuşmasında malvarlıklarını başka ülkelerine kaçırmaya çalışan işadamları olduğunu söylediğini hatırlatan Erdoğan, sözleriyle ilgili farklı değerlendirmeler yapıldığını söyledi. "Mal varlıklarını başka ülkelere kaçırmayı isteyenlerle ilgili dün yaptığım açıklama ile ilgili bir düzeltme yapmak istiyorum" diyen Erdoğan, Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülke olduğunu söyledi.

İSTEYEN HERKES...

"1989 yılından beri isteyen herkesin yurtdışına parasını çıkarma hakkı vardır" diyen Erdoğan, "Şüphesiz ki aynı şekilde devam etmektedir. İsteyen herkes parasını yurtdışına çıkarabilir ve buna devam edebilecektir. Yerli ve yabancı tüm firmalar küresel finans sistemine entegre bir şekilde faaliyetlerini sürdürecektir" ifadelerini kullandı

TALİMATIM OLMADI

Sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasına yönelik bir talimatının olmadığını belirten Erdoğan, "Yatırım için yurtdışına kaynak götürene asla sözümüz yoktur. Benim söylediğim ülkemizin diğer saldırıların yanısıra ekonomik olarak baskı altına alınmaya çalışıldığı dönemde, işadamlarının yerli milli duruşu sergilemeleri gerektiğidir. FETÖ, PKK ile iltisaklı oldukları için bu ülkedeki kaynakları yurtdışına kaçıranlar zaten haindir, bunu söylüyorum" dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan dün AK Parti Muş İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada "Bazı haberler alıyorum, bazı sinyaller alıyorum. Bazı iş adamlarının varlıklarını yurtdışına kaçırma gibi gayretlerinin olduğunu duyuyorum. Buradan sesleniyorum, önce kabinemize sesleniyorum, bunların hiçbirine çıkış için asla izin vermemelisiniz. Çünkü bu adımlar ihanet-i vataniyedir" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.