Hava Durumu

İtirafçı pilot: 'Yüzde yüz diyorum, biliyorum. Kriptolar şu an uçuyor'

Darbe girişimi sonrası FETÖ ile bağlantısı dolayısıyla ihraç edilen ve itirafçı olan F-16 pilotu, "Kriptolu boyutunda devam eden bir sürü insan var. Benim devremde uçan insanlar var. Yüzde yüz diyorum, biliyorum. Şu an uçuyorlar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2018 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2018 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İtirafçı pilot: 'Yüzde yüz diyorum, biliyorum. Kriptolar şu an uçuyor'

Darbe girişimi sonrası FETÖ ile bağlantısı dolayısıyla ihraç edilen ve itirafçı olan F-16 pilotu, TSK içindeki kripto yapıyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Hürriyet'e konuşan FETÖ itirafçısı, Fırat Kalkanı Harekatı'nda ilk uçan pilotlardan birisi olduğunu söyledi.

İtirafçı, örgütün iç yüzüne dair bilgi verirken özetle şunları söyledi:

Darbe girişiminden sonra 8-9 ay Diyarbakır'da görevlendirildim. Fırat Kalkanı Harekâtı'nda F-16 ile uçtum, keşif uçuşu yaptım. Darbeden sonra Akıncı'dan F-16'larla ilk kalkan ekip biziz, 4 kişiydik. Fırat Kalkanı'nda ilk uçanlardan biriyim, keşif uçağıyla. Cerablus-Azez-El Bab harekâtında görev aldım. Diyarbakır'da görevdeyken, Akıncı'ya dönmem söylendi. Sabah uçuş yazılmıştı, iptal edildi. Anladım ki gözaltı kararı çıkmış. Gözaltı kararının ardından savcıya giderek tüm samimiyetimle ne biliyorsam hepsini anlattım. Daha sonra serbest kaldım, tekrar görevime döndüm. Defalarca uçuşa katıldım, yurtiçi-yurtdışı görevlerde bulundum. Gözaltına alınıp serbest kaldıktan 7 ay sonra ise ihraç edildim.

(FETÖ çözüldü mü? Halen tehlike var mı?) Hava Kuvvetleri boyutunda eğer bizim tarzımızdaki itirafçıları atmaya devam ederlerse zor çözerler. Kriptolu boyutunda devam eden bir sürü insan var. Benim devremde uçan insanlar var. Yüzde yüz diyorum, biliyorum. Şu an uçuyorlar."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.