Hava Durumu

İttifak görüşmesinin tarihi belli oldu

AK Parti ve MHP arasında uyum yasalarına yönelik ittifak görüşmelerinin Perşembe günü saat 15.30'da yapılacağı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İttifak görüşmesinin tarihi belli oldu

AK Parti ile MHP arasındaki ittifak görüşmesinin tarihi belli oldu. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop ve AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal ile MHP milletvekilleri Mehmet Parsak, Mustafa Kalaycı ve İsmail Faruk Aksu'dan oluşan komisyon perşembe günü 15:30'da bir araya gelecek.

Meclis Genel Sekreterlik Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, ittifak sürecine ilişkin yol haritası belirlenerek, partilerin yaptıkları çalışmalar masaya yatırılacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmayacaklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığını destekleyeceklerini belirtmiş ve "cumhur ittifakı" önermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da  bu çağrıya yanıt vermiş ve ittifakın "milli ve yerli bir ittifak" olacağını kaydetmişti. Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet etmiş ve ittifak üzerine bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmede, iki partinin temsilcilerinden oluşacak bir komisyonun ittifak konusunda çalışması kararı alınmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.