Hava Durumu

'İttifak için 3'er kişilik komisyon kurulacak'

MHP ile AK Parti ittifakıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ünal,  ittifak için üçer kişiden oluşacak komisyonun kurulacağını ve komisyonun teknik olarak çalışacağını söyledi. Ünal, "Sayın Devlet Bahçeli ile yürüttüğümüz görüşmeler büyük bir milli mutabakatın ilk adımıdır"dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2018 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2018 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'İttifak için 3'er kişilik komisyon kurulacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti milletvekilleriyle bir araya geldi.  Toplantının ardından açıklama yapan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MHP'yle ittifak konusunda açıklama yaptı. Ünal, "Türkiye, adeta bir milli mücadele vermektedir. Tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi. Bunu milli mutabakat meselesi olarak görüyoruz. Bizim, Sayın Bahçeli ve MHP ile yürüttüğümüz görüşmeler, aynı zamanda büyük bir milli mutabakatın ilk adımı mesabesindedir. İttifak meselesini itibarsızlaşmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin çok ciddi anlamda milli ve yerli unsurların milli mutabakatına ihtiyacı vardır" dedi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

İttifakın detayları hakkında bilgi veren Ünal, "Önümüzdeki süreçte oluşturulacak komisyon aracılığıyla bu mesele teknik olarak çalışılacaktır. Şu anda AK Parti, uyum yasaları çerçevesinde bu ittifak konusunu çalışmaktadır. AK Parti için ittifak, bir teknik meseleden ziyade bir milli mutabakat meselesidir. Başlangıç olarak, AK Parti ve MHP'nin bu çalışmayı sürdürmek için üçer kişiden oluşacak bir komisyon kurması düşünülmektedir" diye konuştu.

ABDULLAH GÜL MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdullah Gül'e yönelik söylemlerini de değerlendiren Ünal, "Neyin mücadelesini verdiğimizi, neyin derdinde odluğumuzu, Türkiye'nin terör örgütleriyle verdiği mücadeleyi, Türkiye'nin güven ve istikrar adası olarak ayakta kalması için nasıl mücadele verdiğimizi herkes görüyor. Bütün bunlar devam ederken, biz sadece Sayın Abdullah Gül'ün de bu mücadelenin içerisinde bir AK Partili nefer olarak bulunması gerektiğinin altını çizdik. Burada bir takım siyasi hesaplarla bugüne kadar hareket etmedik. 2002'de biz her şey Türkiye için dedik ve 2018'de de aynı şeyi söylüyoruz. Her şey Türkiye için" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.