Hava Durumu

'İyi mühendis olmak demek...'

'Demokrasinin uçbeyi' olarak tanımladığı muhtarla bir araya gelen Başkan Alinur Aktaş, "İyi mühendis olmak demek iyi belediye başkanı olmak demek değil, iyi tüccar olmak demek iyi belediye başkanı olmak demek değil. Para, personel ve proje yönetimi arasında ne kadar iyi denge kurabiliyorsanız o kadar başarılı olursunuz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2017 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2017 19:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'İyi mühendis olmak demek...'

Göreve gelişinin ardından STK'lar başta olmak üzere toplumun tüm kesimleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 'demokrasinin uçbeyi' olarak tanımladığı muhtarlarla buluştu.  Aktaş, 'Birlikte çalışacağız, birlikte başaracağız' fikrine vurgu yaparak, şehrin geleceğine yönelik atılacak adımlarda muhtarların önemine dikkati çekti. Bursa'da vatandaşların mutlu yaşamasını hedeflediklerini anlatan Başkan Aktaş, "Burası bir dost meclisi, derdimizi heyecanımızı anlatıp bundan sonraki süreçle alakalı da atacağımız adımları belirleyeceğiz. Muhtarlar demokrasinin uçbeyleridir. Herkesin gidip rahatlıkla ağladığı, sitem ettiği, dertleştiği muhtarlardır. Kaymakama kızar gider muhtara söyler, başkana kızar gider muhtara söylenir. Muhtarların her yere girebildiğini bildiği için vatandaş kendisine muhtardan ayrıcalık ister" dedi.

28. GÜNDEYİZ

Başkan Aktaş, aynı dönemlerde başkanlık yaptığı Recep Altepe'nin istifasının ardından göreve geliş sürecini de anlatarak, "3 Kasım Cuma itibariyle fiilen göreve başladık, bugün 28. gündeyiz. Bursa'yı tanımaya çalışıyoruz. 3 milyona yakın nüfus, 17 ilçe var Bursa'da Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ olarak 2 ayrı tüzel kurum ve BESAŞ, BURBAK, BİNTED gibi 11 civarında iştirak ve 12 bin 875 civarı çalışan var. 3 milyon nüfus, bazı Avrupa şehirlerinden fazla" şeklinde konuştu.

SAMİMİYET İYİ NİYET

Aktaş, bin 058 mahallede görev yapan muhtarların hepsinin kendilerine göre sıkıntıları olduğunu vurgulayarak, "Burası bir aile meclisi. Bundan sonraki sürecin daha iyi ilerlemesi için adımlarımızı atacağız. Samimiyet ve iyi niyet olduktan sonra her şey çözülür. Mali Müşavir olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, "İyi mühendis olmak demek iyi belediye başkanı olmak demek değil, iyi tüccar olmak demek iyi belediye başkanı olmak demek değil. Belediyeciliği 3 P ile tanımlıyorum. Para, personel ve proje yönetimi, bu üçü arasında ne kadar iyi dengeler kurabiliyorsanız o kadar başarılı olursunuz" dedi.

EKSİKLİK, AKSAKLIK NORMAL

"İnsanın olduğu yerde eksiklikler ve aksaklıklar olur, hele Bursa gibi göç alan kentlerde belirli problemlerin olması normal" diyen Aktaş, "Mesele bu problemleri, acil olanlardan başlamak kaydıyla, nasıl bertaraf ederiz Ne oldum değil ne olacağım demeli. Bizim kaderimizde Bursa gibi tarihi, maneviyatı yüksek, özellikleri yüksek bir şehre Belediye Başkanı olmak varmış. Bu gemiyi bu limana en iyi şekilde ulaştıralım diye dua ediyorum" ifadelerini kullandı.

HADDİMİZİ BİLİRİZ

Başkan Aktaş, en iyi hizmeti vermeyi hedeflediklerini belirterek, "Siyasette düzgün hizmet etmek önemli. Mesele, iyi anılanlardan olmak. Mesele, isminiz yâd edildiğinde "Ya ne iyi insandı" denmesi Hiçbir takıntım ve kompleksim yok. İşimizi aşkla ve heyecanla yapmaya gayret ediyoruz. Biz haddimizi biliriz. Yaptıklarımız, bu insanların yüzlerini güldürüyorsa, standartlarını yükseltiyorsa, amacımıza ulaşıyoruz demektir" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÖNEM VERİYOR

Bursa'daki ataleti atmaya çabaladıklarını ifade eden Başkan Aktaş, herkese eşit mesafede olduklarını da sözlerine ekleyerek, "Bizim liderimiz ve rehberimiz bellidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, belediyecilikten gelen bir lider. Bursa için çok heyecan duyuyor ve bu kentin sıkıntılarını çok iyi biliyor" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.