Hava Durumu

İYİ Parti'den çarpıcı iddia: Sarraf, İran ajanı!

Rıza Sarraf'ın İran İstihbarat Örgütü SAVAMA'nın bir ajanı olduğuna ilişkin belgelerin devlet kayıtlarında mevcut olduğunu iddia eden İYİ Parti Milletvekili Nuri Okutan, "On yıllarca öncesinden Sarraf'ın ailesi bizce gözlemleniyor. Bu konuyla ilgili dosyalar devlet arşivinde var. Buna rağmen görmezden gelinerek adeta mal hırsı devlet aklını esir almıştır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2017 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2017 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İYİ Parti'den çarpıcı iddia: Sarraf, İran ajanı!

ABD'de İran'a yönelik yaptırımların Türkiye üzerinden delinmesiyle ilgili görülen davada sanıkken FBI ile anlaşıp tanık konumuna gelen Rıza Sarraf'la ilgili ortaya atılan iddialara bir yenisi eklendi. İYİ Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan Meclis'te düzenlediği basın toplantısında ABD'deki davada tanık olarak ifade veren Rıza Sarraf'la ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Sarraf ve ailesinin ailesinin yasadışı işlerden dolayı Türk emniyet birimleri tarafından izlendiğini yıllarca takip edildiğini bildiren Nuri Oktan, "Buna ilişkin kayıt ve zabıtlar ilgili güvenlik birimlerinin arşivinde mevcuttur. Diğer taraftan Sarraf Tebrizlidir ve tam manasıyla Türk şehri olan Tebriz'de Sarraf ailesini tanımayan yoktur. Tebriz Türklerinden kime sorulsa bu ailesinin İran devletinin kirli işlerini görmesiyle tanındığını ifade edecektir. Hatta Reza'nın SAVAMA'nın bir elemanı olduğu yönünde bilgiler mevcuttur" dedi.

BU BİR TUZAKTIR

"Peki nasıl oluyor da bu bilgiler devletin arşivindeyken bu kişiyle bakanlar ve genel müdürler 'al takke ver külah' yasadışı iş tutuyorlar?" diye soran Okutan, "Bu tutum ancak kabile devletlerinde üçüncü sınıf diktatörlerin yönetiminde görülür. Devletin normal işlediği bir düzende bunun izahı yoktur. Ortada bir tuzak olduğu kesindir. Bu tuzak ABD'yi çileden çıkartıp Türkiye'nin üzerine çullanmaya yöneltecek bir işe Türk yöneticilerini sokma tuzağıdır. ABD ile Türkiye'yi düşman etme tuzağıdır" ifadelerini kullandı.

OPERASYON ÇEKİLİYOR

Sarraf olayının arkasında İran başta olmak üzere birçok istihbarat biriminin bulunduğunu iddia eden Nuri Okutan, "Bu olayda FETÖ'cü polis ve savcıların bir piyon olarak kullandığı ancak bunun ötesinde İran istihbaratı başta olmak üzere birçok ülkenin istihbarat birimlerinin bulunduğu artık görülmelidir. ABD'deki aklı başında yöneticiler ve kurumlar yapılan operasyonun ABD'nin çıkarlarıyla bağdaşmadığını bu operasyonla Türkiye'nin Rusya'nın kucağına zorla itildiğini görmeli ve bu işe dur demelidir" dedi.

YARGIDA HESAP VERMELİ

ABD'nin kurumlarının kendilerine çekilen bu operasyonun hesabını sorması gerektiğini savunan Okutan, "Türkiye'de ise devletin bu tuzağa düşürülmesinin hesabı ilgililerden mutlaka sorulmalıdır. Ülkemizin bu tuzağa düşmesine neden olan bakanlar ve genel müdürler bir an evvel yargıda hesap vermelidir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.