Hava Durumu

İYİ Parti'den flaş açıklama: 'Millet İttifakı sona erdi'

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, 'Millet İttifakı'nın seçim sonrasında sona erdiğini açıkladı. Çıray, "Bizim yaptığımız iş birliği bir koalisyon değildi, bir seçim iş birliğiydi. Seçimlerin sona ermesiyle birlikte bu seçim iş birliğine, ittifakına şu anda bir ihtiyaç kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2018 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2018 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İYİ Parti'den flaş açıklama: 'Millet İttifakı sona erdi'

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, partisinin genel merkez binasında basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çıray, Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) yayınlanmasına ilişkin, KHK yetkisinin ülkenin sistemini değiştirmede kullanıldığını söyledi. İYİ Parti'nin KHK uygulamalarını dikkatle takip edeceklerini belirten Çıray, gerektiğinde itiraz görevini yerine getireceklerini ifade etti.

ŞU ANDA BİR İHTİYAÇ KALMAMIŞTIR

Bir basın mensubunun 'Parlamentoda ve olası bir erken yerel seçimler konusundaki ittifak tavrınız ne olacaktır?' sorusuna Çıray, "Biz her seçime hazırız. Ancak Türkiye'nin bu kadar büyük ekonomik, sosyal sorumlulukları varken Türkiye'yi yeniden başka bir gündeme sokmanın tamamen bu sorunları göz ardı etmekle ilgili olduğunu düşünüyorum. Bu ekonomik şartlarda bu hükümetin erken seçime gidebileceğini zor görüyorum. Ancak CHP kendi içindeki sorunları erteleyebilmek için böyle bir erken seçim kavramını ortaya atmış olabilir. Bizim yaptığımız işbirliği bir koalisyon değildir. Anlatmakta zorluk çektiğimiz konulardan birisi de buydu. Seçim hilelerine karşı, oyların yabana gitmemesi için bir seçim işbirliği ittifakı kurmuştuk. Bu seçimlerin sona ermesi ile birlikte bu seçim iş birliği ittifakına şu anda bir ihtiyaç kalmamıştır" yanıtını verdi.  

FAHRETTİN YOKUŞ'UN AÇIKLAMALARI

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'un erken seçim konusunda 'AK Parti ile yasa çıkarılması konusunda işbirliği yapabiliriz' şeklindeki açıklamasına ilişkin de Çıray, "Sayın Yokuş çok milli bir tavır sergileyerek, 'Türkiye'nin çıkarları söz konusu olduğunda hangi siyasi parti bu ülkenin çıkarlarına uygun bir yasa getirirse, o yasayı desteklemek İYİ Parti'nin yapıcı muhalefet anlayışının bir gereğidir' demek istiyor. Kimse burada öküzün altında buzağı aramasın" diye cevap verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.