Hava Durumu

İYİ Parti MHP'nin af teklifine karşı: 'Cin şişeden çıktı'

MHP'nin TBMM'ye sunduğu af teklifini değerlendiren İYİ Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, "İYİ Parti olarak alelade ve yangından mal kaçırırcasına hazırlanmış bu af teklifine karşıyız. Mahkumlar ile yakınlarında ciddi bir beklenti oluştu. Cin şişeden çıktı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2018 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2018 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İYİ Parti MHP'nin af teklifine karşı: 'Cin şişeden çıktı'

İYİ Parti Başkanlık Divanı toplantısı Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirildi. Toplantının ardından açıklamada bulunan Parti Sözcüsü Kavuncu, 'İyilik Kervanı Yollarda Projesi' çerçevesinde genel merkez tarafından oluşturulan komisyonların bu hafta sonu itibarıyla 55 ili ziyaret etmiş olacağını ve 15 Ekim'e kadar 81 il ziyaretini tamamlanacağını söyledi.

Bu ziyaretlerin, partinin, 2019'un Mart ayında yapılması öngörülen yerel seçimlerde hem aday belirleme hem de bölgenin problemlerini görmesi açısından yardımcı olacağını belirten Kavuncu, il teşkilatlarının revizyonuyla ilgili sürecin de bu hafta 5 ilin atamasının yapılmasıyla tamamlanacağını ifade etti.

Kavuncu, parti olarak güçlü bir şekilde yerel seçimlere hazırlandıklarını belirtti.

Ekonomideki gelişmelere değinen Kavuncu, "Enflasyon rakamları rekor üzerine rekor kırıyor. Açıklanan TÜFE aylık bazda beklentinin yaklaşık 2 katı oranında gerçekleşti. ÜFE rakamları çok daha içler acısı. Haziran 2003'ten beri maalesef ülkemizin gördüğü en yüksek enflasyon rakamları" dedi.

NEDEN AMERİKALI BİR FİRMAYA TESLİM EDİLİYOR?

Uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile yapılan danışmanlık anlaşmasına ilişkin Kavuncu, "Bize, 'bu ekonomik sıkıntının temelinde dış güçler, Amerika, papaz var' dendi. Şimdi ekonominin dümenine, başına ekonomideki krizin sebebi olan ülkenin en büyük firmasını getirip, koyuyorsunuz. Ülkenin mis gibi, gül gibi Sayıştay'ı, bu kadar yetiştirilmiş bürokratı dururken böyle bir konu neden Amerikalı bir firmaya teslim ediliyor? Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz" değerlendirmesini yaptı.

MHP'nin TBMM'ye sunduğu af teklifine de değinen Kavuncu, şunları söyledi:

"İYİ Parti olarak alelade ve yangından mal kaçırırcasına hazırlanmış bu af teklifine karşıyız. Mahkumlar ile yakınlarında ciddi bir beklenti oluştu. Cin şişeden çıktı. Partimiz için ancak bir toplumsal mutabakat sağlanarak, mağdurların ve sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınarak ve gerçek kader mahkumlarının tespitinin yapılmasıyla şahıslara yönelik af çıkarılmasının görüşülmesi kabul edilebilir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.