Hava Durumu

İYİ Parti ve CHP anlaştı! Flaş Bursa kararı...

CHP ve İYİ Parti ittifak konusunda anlaştı. Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa'da CHP'nin adayı destekleneceği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2018 19:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2018 19:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İYİ Parti ve CHP anlaştı! Flaş Bursa kararı...

Yerel seçime aylar kala Ankara bugün hareketli bir gün geçirdi. Parti liderleri, yerel seçimlerde iş birliği için ittifak çalışmaları kapsamında kritik görüşmeler gerçekleştirdi. AK Parti-MHP arasında görüşmeler pürüzsüz devam ederken CHP ile İYİ Parti arasında ittifak konusunda bazı sorunların olduğu belirtilmiş, masanın dağıldığı ileri sürülmüştü. Siyaseti hareketlendiren tüm bu gelişmelerin ardından gözler, iki partiden gelecek açıklamalara çevrildi.

Heyetler arası gün boyu süren görüşmelerin ardından iki parti ittifak konusunda uzlaştı. İki liderin yerel seçimlerde ittifak yapma konusunda anlaştığı belirtildi. 

HANGİ İLLERİ KAPSIYOR?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, parti genel merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Aydın, Muğla, Tekirdağ, Hatay, İzmir, Eskişehir, Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa ve Adana'da İYİ Parti'nin aday çıkarmayacağını bildirdi.

Mersin'in iş birliği kapsamı dışında olduğunu, bu şehirde her iki partinin de kendi adayını çıkaracağını dile getiren Salıcı, "Balıkesir, Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya, Gaziantep'te CHP aday çıkarmayacak, İYİ Parti'nin adayları desteklenecek." dedi.

Bu iller dışında, diğer illerde de CHP ile İYİ Parti arasındaki iş birliği imkanlarının değerlendirileceğini ifade eden Salıcı, imkan varsa iş birliğinin yapılacağını, yoksa herkesin kendi adayını çıkaracağını söyledi.

Salıcı, büyükşehirler dışındaki yerleri konuşmadıklarını kaydetti.

LİDERLERDEN AÇIKLAMA

Öte yandan İYİ Parti lideri Akşener ve CHP lideri Kılıçdaroğlu ittifak görüşmeleri kapsamında saat 20:00'de CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Yaklaşık 45 dakika süren görüşme sonrası liderler kısa bir açıklama yaptı. İlk konuşmayı yapan Akşener, "Hayırlı bir başlangıç yaptığımızı düşünüyoruz. Güzel bir çalışma oldu" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu ise "Güzel bir çalışma oldu. Yerel seçimler Türkiye için çok önemli. Güzel şeyler olacak, Kendimizi Türkiye'ye adadık" diye konuştu.

Bursa'da bahçeli ev arayanlar... Size göre olabilir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.