Hava Durumu

İyi Parti'ye Bursa'dan suç duyurusu

Bursa'da bulunan Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri Meral Akşener'in dün kurduğu İyi Parti hakkında, Kayı Boyu'nun bayrağını ve ismini kullandığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2017 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2017 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İyi Parti'ye Bursa'dan suç duyurusu

Meral Akşenir'in kurduğu İyi Parti'ye Bursa'dan itiraz geldi. Osmangazi Yörük Türkmen Derneği üyeleri, İyi Parti'nin kayı boyu oğuzların bayrağını kullandığını iddia ederek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri Genel Başkanı Dinçer Akyel, "Dün İyi Parti diye bir siyasi parti kuruldu. Meral Akşener başkanlığında kurulan partinin ismi oğuzların kayı boyu bayrağını simgeleyen bir durumla karşı karşıyayız" dedi.

AYRIŞTIRICI BİR NOKTAYA GELMEDEN

Yörük Türkmen Dernekleri olarak tarih boyunca Kayı Boyu'nun bayrağını bir siyasi partinin adı olarak kullanılmasından rahatsızlık duyduklarını kaydeden Akyel "Düşmanlık, ayrıştırıcı bir noktaya gelmeden, toplumun değerlerini ayırmadan, bölmeden biran önce bu durumdan vazgeçmelerini istiyoruz. Partilerini yeni bir isim bulmalarını istiyoruz. Biz suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Açıklamanın ardından dernek üyeleri suç duyurusunda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.