Hava Durumu

İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekili CHP'ye geri döndü!

Seçime girebilmesi için CHP'den İYİ Parti'ye geçen aralarında Bursa'dan da 2 milletvekilinin bulunduğu 15 vekil, kendi partisine geri döndü.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2018 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2018 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekili CHP'ye geri döndü!

CHP'den istifa ederek seçime girebilmeleri için İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekili partilerine geri döndü.  Milletvekillerinin de katılımıyla basın açıklaması yapan CHP Grup Başkanvekil Özgür Özel, şu ifadeleri kullandı: "Arkadaşlarımız Türkiye siyaset tarihine geçecek bir kararı uygulamak üzere hep birlikte bir adım attılar. Giderlerken dönüşleri konuşuldu. Birileri onları itibarsızlaştırabileceklerini düşündüler. Ama bu kamu vicdanından, halkın vicdanından geriye tepki. İlk andan itibaren 15 arkadaşımızın yapmış olduğu büyük fedakârlık, kamuoyunda büyük bir takdirle karşılandı. Bir partinin çeşitli oyunlarla seçim dışına bırakılmasına tepki gösteren vicdan sahibi adalet duygusuna sahip olan 80 milyon vatandaşımız tarafından takdirle karşılandı. Onlar gittikleri şehirler de alkışlandı. Yedikleri yemeğin parasını almamaya ısrar eden esnaflarla karşılaştılar. Zaman zaman onlar gözyaşlarını tutamadı. Bununla alay etmeye kalkanlar oldu. Gittikleri gibi dönmüyorlar. Onların gitme kararını, CHP'nin bu kararına 15 arkadaşımızın fedakarca tamam demesinin ardından devam eden süreçte, o gün Türkiye'de şöyle bir iklim hakimdi. Yine her şey birilerinin tasarladığı gibi mi olacak? Bugün Türkiye'de tamam yeter artık, artık her şey planladığınız gibi olmayacak, halkın iktidarını kurmak için saraya karşı tüm milletin ittifakını kurmak için, barıştan yana özgürlükten yana Türkiye'nin yeni geleceğinden yana umut besleyen herkesin yüzünün gülmesi için hepimiz tamam diyoruz. Görev tamam, arkadaşlarımız yuvaya dönüyorlar.

YENİDEN ADAY OLACAKLAR

Öte yandan, CHP'ye dönen 15 milletvekillinin, 24 Haziran seçimlerinde yeniden aday gösterilmesi bekleniyor.

CHP'li 15 vekil, partilerinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla 22 Nisan günü istifa ederek, İYİ Parti'ye katılmıştı. Böylece, parlamentoda 5 milletvekili bulunan İYİ Parti'nin vekil sayısı 20'ye çıkarken, parti de TBMM'de grup kurmuş, İYİ Parti'nin 24 Haziran seçimlerine katılması için de engel kalmamıştı.

CHP'ye geri dönen 15 vekilin ismi şöyle:

Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal

Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer

Ankara Milletvekili Nihat Yeşil

Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız

Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın

Burdur Milletvekili Mehmet Göker

Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu

Bursa Milletvekili Erkan Aydın

Çorum Milletvekili Tufan Köse

Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu

İzmir Milletvekili Tacettin Bayır

Kayseri Milletvekili Çetin Arık

Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer

Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.