Hava Durumu

İzmir'de cezaevi aracının geçişi sırasında patlama

İzmir Buca'da cezaevi servis aracının geçişi sırasında patlama oldu. Olayda 1'i ağır 7 kişi yaralanırken, çevredeki otomobil ve evlerde maddi hasar meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2017 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2017 08:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İzmir'de cezaevi aracının geçişi sırasında patlama

Alınan bilgiye göre, Kop Mahallesi Ahmet Piriştina Caddesi'nde içinde infaz memurları ve görevlileri taşıyan cezaevi servis otobüsünün geçişi sırasında çöp konteynerinde patlama meydana geldi. Olayda ilk belirlemelere göre 8 kişi yaralandı.

Patlama, bugün saat 08.00 sıralarında meydana geldi

Yaralılar 112 Acil Servis ekipleri tarafından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 7'si ayakta tedavi edildi. 1 yaralı ise Acil Servis'te müşahade altına alındı.

Patlamada cezaevi servis otobüsü ile park halindeki bazı araçlar ve bir binada hasar oluştu. Bölge güvenlik çemberine alınırken cadde trafiğe kapatıldı.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın olay yerine geldi.

Patlama ile ilgili incelemeler sürüyor.

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ ALTINOK'TAN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, İzmir'in Buca ilçesinde cezaevi servisinin geçişi sırasındaki patlamaya ilişkin, "Arkadaşlarımız araştırıyorlar. En kısa sürede netice alacağımızı zannediyorum." dedi. 

Eskişehir-Bursa karayolundaki trafik kontrol ve uygulama noktasını ziyaret eden Altınok, gazetecilere yaptığı açıklamada, Buca'da sabah saatlerinde yaralıların olduğu bir terör saldırısının yaşandığını anımsattı.

Terör saldırısına ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirten Altınok, şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlarımız çalışıyor. Yaralılarımız var, hayati tehlikeleri yok. Çöp konteynerine yerleştirilmiş bir patlayıcının, cezaevi görevlilerini taşıyan servis otobüsünün geçtiği sırada patlatılması sonucu olay meydana geldi. Otobüste hasar var. Yaralılarımızın hayati tehlikesi yok. Arkadaşlarımız araştırıyorlar. En kısa sürede netice alacağımızı zannediyorum. Yaralanan arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. "

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Patlama çevredeki araç ve binalarda hasara neden olurken, otobüsün çevresinde önlem alan polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

EL YAPIMI BOMBA

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan patlamaya ilişkin bir açıklama geldi. Açıklamada patlamanın nedeninin el yapımı bomba olduğu belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.