Hava Durumu

İzmir'deki depremde can kaybı artıyor! AFAD açıkladı

İzmir'de 6,6 büyüklüğünde şiddeti bir deprem meydana geldi. Depremde meydana gelen can kaybı 17'ye yükseldi. Yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. Deprem sonrasında en büyüğünün şiddeti 5,1 olan toplam 80'den fazla artçı sarsıntı meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2020 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2020 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İzmir'deki depremde can kaybı artıyor! AFAD açıkladı

Merkez üssü Ege Denizi'nin İzmir Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 15 saniye süren deprem Marmara bölgesinde de hissedilirken, bazı evlerin yıkıldığı, çok sayıda binanın da hasar gördüğü belirtildi. Özellikle Bayraklı ilçesinde 20 civarında binanın yıkıldığı açıklanırken, AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, 1'i boğulma olmak üzere 17 kişi hayatını kaybetti. 709 kişi ise yaralandı. 

AFAD, İzmir Seferihisar açıklarında saat 14.51'de 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı ilçesinde 20 civarında binanın yıkıldığını açıklarken, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin de, denizdeki balıkçılara ulaşamadıklarını belirtti.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Şu an kan ihtiyacı yok, bütün binalara ulaştık, işin ehli olmayanlar binaların üstüne çıkmasın" uyarısında bulundu. Köşger, 70'e yakın kişinin kurtarıldığını açıklarken, hayatını kaybeden ilk 4 kişiden 1'inin, depremin ardından denizin taştığı Seferihisar'da boğularak öldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı ilk açıklamada, "İzmir'de meydana gelen #deprem'den etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimizin tüm imkanlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. İlgili tüm kurumlarımızla, bakanlarımızla bölgede gerekli çalışmalara başlamak için harekete geçtik" dedi.

Bakan Kurum: 2 bin kişilik çadırlar kurulmuş olacak

Bakan Kurum, "6,6 büyüklüğündeki depremin sonrasında 4 ve üzerinde 21 olmak üzere 114 artçı deprem meydana geldi" dedi ve ekledi:

"Bugün itibarıyla ilk etapta jandarmamız eliyle 2 bin kişilik çadırlarımız enkaza yakın yerlerde kurulmuş olacak."

Kurum ayrıca, "(İzmir'de) Şu an trafikle ilgili herhangi bir problem söz konusu değil, tüm yollarımız açıktır. Ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını fiilen yapıyor. Vatandaşlarımız hasarlı olduğunu düşündükleri binalara hiçbir şekilde girmesinler" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.