Hava Durumu

İzmir yangını kontrol altında! 500 hektarlık alanda etkili oldu...

İzmir'in Karabağlar ilçesinde başlayan ve Seferihisar ve Menderes ilçelerinde etkili olan yangın kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "2 gün 5 saat sonra orman yangınını kontrol altına alındı" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2019 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2019 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İzmir yangını kontrol altında!  500 hektarlık alanda etkili oldu...

İzmir'in Karabağlar ilçesinde başlayan ve Seferihisar ile Menderes ilçelerine sıçrayan orman yangını, 3. gününde kontrol altına alındı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ""2 gün 5 saat sonra Karabağlar Tırazlı'da çıkan yangınımızı kontrol altına almayı başardık, soğutma söndürme çalışmalarımız devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Bakan Pakdemirli, " Zaman zaman parlamalar olabilecektir ama bu saat itibarıyla artık söndürme faaliyetleri neredeyse sonlanmış vaziyettedir. Bundan sonra saha soğutulacak ve akabinde de diğer faaliyetlere geçilecek." dedi.

Pakdemirli "Üzülerek görüyorum ki yangın fırsatçıları var, bunların bir kısmına ben klavye silahşorları diyorum. Yangının ne olduğunu bilmeden hayatlarında bir defa buraya gelmeyen, bu işi siyasal, kişisel ranta çevirmeye çalışan insanlar var." açıklamasında bulundu.

UÇAKLARIN KABİLİYETLERİ SON DERECE SINIRLI"

Bakan Pakdemirli, yangın söndürme çalışmalarında uçakların kullanılmamasıyla ilgili eleştirilere "Hangardaki uçakların kabiliyetleri son derece sınırlı. Personelimiz kiralanan uçakları emniyetli bulmuyor. Helipokterle daga fazla sorti yapabiliyorsunuz." dedi.

3 MİLYON FİDAN DİKİLECEK

11 Kasım tarihinde 3 milyon fidan dikileceğini belirten Pakdemirli "Kasım ayında Guinness rekorlar kitabına girme projemiz var. İzmir, Muğla, Fethiye ile beraber çeşitli bölgelerde aynı anda 3 milyon fidan dikerek Guinness rekorlar kitabına gireceğiz. 11 Kasım saat 11.00'de tüm vatandaşlarımızı Guinness rekorlar kitabına girmek üzere açıklayacağımız illerde fidan dikimine davet ediyorum." dedi.

Yaklaşık 500 hektarlık alanda etkili olan yangını kontrol altına alabilmek için gece boyu çalışan ekiplere havanın aydınlanmasıyla birlikte helikopterler de destek verdi..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.