Hava Durumu

Joker'de küvet sahnesini filmden neden çıkardığını açıkladı!

Gişe rekorları kıran Joker filminin yönetmeni Todd Phillips, filmin son halinde yer almayan "iki veya üç tane" doğaçlama sahne bulunduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2019 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2019 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Joker'de küvet sahnesini filmden neden çıkardığını açıkladı!

İndependent Türkçe'nin CinemaBlend'den aktardığı haberine göre; Yönetmen Todd Phillips, Joker'deki bir küvet sahnesini filmden çıkardığını çünkü bu sahnenin 18 yaş sınırlaması almış bir film için bile çok "çılgın" olduğunu belirtti. Santa Barbara Uluslararası Film Festivali'nde konuşan Phillips şunları söyledi:

"Çektiğimiz iki ya da üç (doğaçlama sahne) daha vardı. Biri küvetin içindeki inanılmaz bir sahneydi. Ama bu sahneyi 18+ bir filme gerçekten dahil edebileceğimizi sanmıyorum. Ve pornografik olduğu için değil, sahne sadece çılgındı"

Silinmiş sahnelerden nefret ettiğini belirten Phillips, "Silinmelerinin bir sebebi var... Var olan film tam olarak olmasını istediğim filmdir ve silinmiş bir sahneyi asla göstermeyeceğim" demişti.

Joker birçok doğaçlama sahneyle çekildi. Bunlardan biri, Arthur'un buzdolabının içine girdiği sahneydi. Bu sahnede Arthur bir anda buzdolabını açıyor, içindekileri boşaltıp içine giriyor. Filmin görüntü yönetmeni Lawrence Sher, Slash Film'e yaptığı açıklamada o anları şöyle anlatmıştı:

"Buzdolabına girdiğinde böyle bir şey yapacağına dair hiçbir fikrimiz yoktu. İki kamera pozisyonu ayarlamıştık ve Joaquin ağır bir uykusuzluk hastası olsaydı ne yapacağını düşündü. Bir yandan da her yere gidebilmesini sağlayacak şekilde aydınlatma yaptık ve bunu ilk ve tek yapışında büyülendik. 'Ne yapıyor? Buzdolabının içine mi girdi?' diye düşündüğümü hatırlıyorum. Bizim için de izlemek hem eğlenceli hem de garipti."

Sher'in açıklamalarına göre Phoenix'in doğaçlama yaptığı diğer anlar arasında Fleck'in banyodaki dansının yanı sıra kendi dairesindeyken duvara ateş ettiği sahnenin bir kısmı da var.

4 Ekim'de vizyona giren Joker tarihteki en yüksek hasılat yapan 18 yaş sınırlı film ve tüm zamanların en kârlı çizgi roman uyarlaması oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.