Hava Durumu

'Kabine değişecek' iddialarına yanıt: 'Birileri toto loto yapıyor'

Kabinede değişiklik olacağı yönündeki iddialara yanıt Beştepe'den geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Birileri herhalde yine toto loto yapıyor. Gündemde böyle bir şey yok" dedi.  Kalın, ABD'deki Hakan Atilla davasında çıkan kararla ilgili ise "Skandal davanın skandal kararı" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2018 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2018 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Kabine değişecek' iddialarına yanıt: 'Birileri toto loto yapıyor'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, önemli açıklamalar yaptı. ABD'deki Hakan Atilla davasında çıkan kararla ilgili konuşan Kalın, "Skandal davanın skandal kararıdır. Baştan beri kumpas olduğu açık ve netti. Hukuk adına utanç verici bir senaryo hayata geçirilmelidir şu anda. FETÖ'nün ABD hukuk sistemini kurduğu bağlantılar üzerinden ne kadar istismar edeceğini merak ediyoruz. İddialara baktığınızda bunların Türkiye'nin iç işlerine müdahale olduğu ortadadır. Mahkeme süreci devam ediyor. 11 Nisan'da hakim kararını açıklayacak. Temyiz yolu açık. Biz de bu konuyu takip etmeye devam edeceğiz. Bunun utanç verici bir siyasi operasyon olduğunu ifade etmemiz gerekiyor. Milletimiz oynanan oyunu açık ve net görmektedir" dedi.

SÖZ KONUSU DEĞİL

Kalın, siyaset kulislerinde sıklıkla dile getirilen kabineden değişiklik olacağı yönündeki iddialara da yanıt verdi. "Birileri herhalde yine toto loto yapıyor" diyen Kalın, "Şu anda gündemde bir kabine değişikliği söz konusu değil. İyi işleyen bir hükümet var. Ülkenin meselelerine hakim. Gece gündüz çalışan bir hükümet var. Gündemde böyle bir şey yok" ifadelerini kullandı.

'AYAKLARINI KIRIN' AÇIKLAMASI

Gazetecilerin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'ayaklarını kırın' sözleriyle ilgili sorusuna da yanıt veren Kalın, "Bu ifadeler terörle ve uyuşturucu ile mücadelede bir kararlılık ifadesidir. En kararlı şekilde mücadeleyi devam ettirin ifadesidir. Bunu emniyet görevlilerine söylüyor. Bunu başka yerlere çekmek ancak kötü niyetle izah edilebilir. Bu mücadelede kararlılık vurgusu son derece önemlidir" dedi.

ABDULLAH GÜL'ÜN SÖYLEMLERİ

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün son KHK'da yer alan 'sivile yargı muafiyeti'yle ilgili sözlerine de değinen Kalın, "Gerekli açıklamaları Sayın Cumhurbaşkanımız yaptı. KHK'da bir muğlaklık olmadığı 15 Temmuz olayları ile sınırlı olduğunu ifade etti. 1.5 yıl önce resmi görevlilerle ilgili çıkarılan yasanın sivillerle ilgili çıkarılması neden mesele oldu buna bakmak lazım. Gerekli açıklamalar yapıldı. İstismara açık bir durum olmadığı ortaya çıkacaktır. Cumhurbaşkanımızın ve parti sözcümüzün (Mahir Ünal) çizdiği çerçeve bellidir, ilave edeceğim yeni bir şey yok" dedi.

"RUS ASKERİ KONUŞLANMAYACAK"

Kalın, satın alınan S-400 hava savunma sistemlerinin, Rus askerlerinin Türkiye'de konuşlanmasının önünü açacağı yönündeki söylemlere de açıklık getirdi.  "Asker konuşlanması söz konusu değil" diyen Kalın, "Ama teknik işbirliği, bilgi paylaşımı, eğitim alanında bir trafik olacaktır. Şu anda da bir trafik var. Ama bunu Rus askerinin Türkiye'de konuşlanması olarak ifade etmek doğru değil. S-400 ile ilgili tasarrufumuzu Türkiye Rusya'ya yaklaşmaya başladı yaklaşımlarını kabul etmemiz mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.