Hava Durumu

Kabine üyeleri yemin etti! Milli Savunma Bakanı Akar'dan ilk açıklama

Yeni sistemin ilk kabinesinde Milli Savunma Bakanı olarak açıklanan Hulusi Akar'dan ilk değerlendirme geldi. Akar, Meclis'teki yemin töreni sonrası yaptığı açıklamada, "Ülkemizin başta güvenlik, terörle mücadele olmak üzere diğer konularda güvenliğimizi sağlayacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2018 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2018 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kabine üyeleri yemin etti! Milli Savunma Bakanı Akar'dan ilk açıklama

TBMM Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanların yemin töreni için Geçici Başkan Durmuş Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantıda ilk olarak, önceki birleşimde yer almayan AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ant içti. Daha sonra yeni bakanların atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi okundu. Genel Kurul'da yemin eden kabine üyelerinin isimleri şöyle:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı - Fuat Oktay

Adalet Bakanı - Abdulhamit Gül

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı - Zehra Zümrüt Selçuk

Dışişleri Bakanı - Mevlüt Çavuoğlu

İçişleri Bakanı - Süleyman Soylu

Milli Savunma Bakanı - Hulusi Akar

Milli Eğitim Bakanı - Ziya Selçuk

Sağlık Bakanı - Fahrettin Koca

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı - Fatih Dönmez

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı - Mehmet Cahit Turan

Çevre ve Şehircilik Bakanı - Murat Kurum

Tarım ve Orman Bakanı - Bekir Pakdemirli

Kültür ve Turizm Bakanı - Mehmet Ersoy

Gençlik ve Spor Bakanı - Mehmet Kasapoğlu

Hazine ve Maliye Bakanı - Berat Albayrak

Ticaret Bakanı - Ruhsar Pekcan

Sanayi ve Teknoloji Bakanı - Mustafa Varank

HULUSİ AKAR'DAN İLK DEĞERLENDİRME

Bakan Akar, TBMM'de yemin ettikten sonra gazetecilere açıklama yaptı. Akar, canla başla çalışacaklarını belirterek, "Görevim gereği ülkemizin bütünlüğü, ve bekası için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da artan şiddet ve tempoda elimizden gelen gayreti gösterip, ülkemizin başta güvenlik, terörle mücadele olmak üzere diğer konularda güvenliğimizi sağlayacağız" dedi.

Akar, devir teslim töreninde yaptığı açıklamada, 'Güvenlik hizmeti üretme konusunda büyük fedakarlık yaptılar yapmaya devam edeceğiz. Önemli adımlar atıldı atılmaya devam edilecek. Bize düşen görevleri yapma imkanı bulduk yapmaya devam edeceğiz. Yerli ve milli girişimlerimizle göreve devam edeceğiz. En önemli terör konularından birisi de FETÖ ile mücadeledir. Maalesef 15 Temmuz belasıyla karşılaştık. Bunun el birliğiyle üstesinden geldik. Bunlar temizlendikçe TSK'nın güçlendiğini gördük. Temizlendikçe çok daha güçlü hale geliyoruz. Komşularımızla dostane ilişkiler içinde hayatımızı sürdürmek istiyoruz. Bir kez daha arkadaşlarımızın katkılarından dolayı ve sağladığınız desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Göreve bize layık gördüklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanına teşekkürlerimi sunuyorum. Güçlü bir şekilde çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.' ifadelerini kullandı.

İNSAN KUŞ MİSALİ

Bir basın mensubunun, "Üç gün önce locadan izliyordunuz, bugün yemin ettiniz" sözleri üzerine Akar, "Hayat böyle bir şey. İnsan kuş misali" ifadesini kullandı. Akar, "Sivil hayat nasıl?" sorusuna, "Bakacağız" yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.