Hava Durumu

Kabinede neden MHP'li bakan yok? Bahçeli açıkladı...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den yeni kabineyle ilgili ilk açıklama geldi. Bahçeli açıklamasında "Yeni hükümetin başarılı olacağına inanıyorum" ifadesini kullandı. Bahçeli, kabinede MHP'li bakan bulunmaması hakkında ise "Prensip meselesi. MHP, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hayata geçirilmesi sırasında pazarlık ve beklenti içinde olmamıştır. Sistemin etkin ve başarılı olması için gayret göstermiştir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2018 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2018 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kabinede neden MHP'li bakan yok? Bahçeli açıkladı...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne ilişkin değerlendirme geldi. Bahçeli açıklamasında ''Şu an için Türkiye'nin beklenti ve taleplerine ve 2023 yılı hedeflerine yönelik bir uygulama kabinesi olarak dikkati çekmektedir. O bakımdan ben başarılı olacaklarını düşünüyorum'' ifadesini kullandı.

PRENSİP MESELESİ

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, kabinede MHP'li bakan bulunmaması hakkında ise "Prensip meselesi. MHP, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hayata geçirilmesi sırasında pazarlık ve beklenti içinde olmamıştır. Sistemin etkin ve başarılı olması için gayret göstermiştir" dedi.

MHP lideri Bahçeli, erken seçim çağrısıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin planlanan tarihinden önce hayata geçirilmesinde büyük pay sahibi olmuş, seçimlerde aday çıkartmayacaklarını açıklayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini duyurmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.