Hava Durumu

Kadıköy yıkıldı!

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma hesabı yapan Fenerbahçe 2 yıldır maç kaybetmediği Kadıköy'de zayıf rakibi Vardar'a 2-1 yenilerek elendi.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2017 08:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2017 08:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kadıköy yıkıldı!

Ali ŞAHİN

Sezona kötü başlayan ve Süper Lig'de üst üste 2 kez berabere kalarak istediği sonuçları alamayan Fenerbahçe Vardar ile sezonun kritik maçlarından birine çıktı. UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçında deplasmanda Vardar'a 2-0 yenilen Fenerbahçe bu kez taraftarı önünde tur atlamak ve kötü gidişini sonlandırmak için mücadele etti. Sarı Lacivertliler mücadeleye hızlı başladı. 2. dakikada sağ kanattan Isla'nın ortasında Valbuena gerilerden gelip kafayı vurdu, top auta gitti.

PERSİE KAÇIRDI

Karşılaşmanın 10. Dakikasında Mehmet Topal'ın çevirdiği topla altıpas içerisinde buluşan Ozan Tufan'ın kafa vuruşu kaleci Filip Gacevski'de kaldı. İlk 20 dakika itibariyle Fenerbahçe topa daha çok sahip olan ekip olsa da pozisyon üretmekte zorlandı ve rakibi üzerinde baskı kuramadı. 22'de Fenerbahçe gole çok yaklaştı.  İsmail Köybaşı'nın kendi yarı alanından ceza alanına doldurduğu topta Van Persie'nin arkası dönük kafası kalecide kaldı.

ALPER SAKATLANDI

Karşılaşmanın 23. dakikasında Mehmet Topal'ın uzaklarsan şutu kaleci Gacevski'den döndü. 34'te Van Persie ile kaleyi yoklayan Fenerbahçe rakibi üzerinde baskı kurmaya başladı.  İlk yarının son anlarında rakibini iyice sıkıştıran Fenerbahçe aradığı gölü bulamazken 43'te Vardar, gole çok yaklaştı. Barseghyan'ın ceza alanındaki şutu direkten döndü. Ermeni oyuncu seken topa bir kez daha vursa da Kameni kurtardı. İlk yarının son dakikasında Alper sakatlanarak Yerini Aatif'a bırakırkan ilk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi.

GOL GELDİ

Fenerbahçe ikinci yarıya çok hızlı başladı. İlk düdükle birlikte rakip kaleyi asluka altına alan Sarı Lacivertlilerin 53. Dakikada geliştirdiği atakta Nabil Dirar'ın sağ kanattan sol ayağıyla yaptığı ortaya Ozan Tufan bomboş kafayı vurdu ama top kalecide kaldı.  Sarı Lacivertliler aradığı golü ise 61. dakikada Neustadter'le buldu. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Martin Skrtel kafayla arka direkte bulunan Roman Neustadter'e indirdi. Neustadter'in gelişine dokunmasıyla top ağlara gitti. (1-0)
KAMENI VE ISLA ANLAŞAMADI
Fenerbahçe 2. Gol için yüklenirken ummadığı bir anda kalesinde golü gördü. 68. Dakikada gelişen Vardar atağında, orta sahadan gönderilen uzun pasta Jambul Jighauri sağ çaprazda topla buluştu. Jighauri, ceza sahası içerisine girdikten sonra savunmamızda Mauricio Isla topu uzaklaştırmak isterken kaleci Kameni'yle anlaşmazlık yaşadı ve oluşan karambolde top yavaşça yuvarlanarak filelerle buluştu. (1-1)

TARAFTAR İSTİFA İSTEDİ!

Golün ardından Fenerbahçeli futbolcular oyundan düşerken Vardar pozisyon bulmaya başladı. 71'de Makedon ekibinde Barseghyan'ın şutu üst direkten döndü. 90+2'de ise Vardar, Barseghyan'ın attığı golle 2-1 öne geçti ve maç bu skorla sona erdi. 2 yıldır Kadıköyde çıktığı 11 Avrupa Kupası maçını kaybetmeyen Sarı Lacivertliler'in bu serisi de sona erdi. Karşılaşmanın ardından taraftarın tepkisi büyük olurken bazo oyuncuları ıslıkladı, yönetimi de istifaya çağırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.