Hava Durumu

Kadın yönetmenlere yönelik yapılan paylaşıma sert tepki!

Sinema yazarı Kerem Akça'nın 37. İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale kazanan Borç filmi yönetmeni Vuslat Saraçoğlu ve jüri başkanı Pelin Esmer'le ilgili paylaşım yapan Kerem Akça'ya bir tepki de yönetmen ve yapımcılardan geldi. Akça'nın paylaşımının cinsiyetçi ve hakaret içerikli olduğunu belirterek özür talep ettiler.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2018 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2018 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kadın yönetmenlere yönelik yapılan paylaşıma sert tepki!

Sinema yazarı Kerem Akça'nın 37. İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale kazanan Borç filmi yönetmeni Vuslat Saraçoğlu ve jüri başkanı Pelin Esmer'le ilgili paylaşım yapan Kerem Akça'ya bir tepki de yönetmen ve yapımcılardan geldi. Aralarında Tolga Karaçelik, Haşmet Topaloğlu, Hüseyin Karabey gibi isimlerin de yer aldığı bir grup yapımcı ve yönetmen Akça'nın paylaşımının cinsiyetçi ve hakaret içerikli olduğunu belirterek özür talep ettiler.

37. İstanbul Film Festivali'nde Borç filmi yönetmeni Vuslat Saraçoğlu, Altın Lale ödülü kazandı. Festivalin Ulusal Yarışma bölümünün jüri başkanlığını yapan, Pelin Esmer aynı zamanda törende Saraçoğlu'na ödülünü takdim etti. Posta gazetesi sinema yazarı Kerem Akça ödül töreninin ardından sosyal medya hesabından, iki kadın sinemacıyla ilgili sanatseverleri kızdıran bir paylaşım yaptı.

Ancak ilk paylaşımın ardından önce kadın sinemacılar, şimdi de bir grup yapımcı ve yönetmen Akça'yı kınadı ve özür dilemesini talep etti. Akça'nın sözlerini kınayan isimler arasında Tolga Karaçelik, Haşmet Topaloğlu, Hüseyin Karabey gibi isimler de yer alıyor. Akça'nın paylaşımının kadın sinemacılara yönelik cinsiyetçi ve hakaret içeren sözler içerdiği belirtilen açıklamada şunlar dile getirildi:

"Bu nefret üslubu ilk değil"

"2017 yılında Adana Film Festivali Uluslararası Program Direktörlüğü yapan, Posta gazetesi sinema yazarı Kerem Akça'nın 37. İstanbul Film Festivali sonrası sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kadın sinemacılara yönelik cinsiyetçi, hakaret içeren sözler yer almıştır. Bizler söz konusu metni kınıyor ve yazarının tüm sinemacılardan açık ve net bir şekilde özür dilemesini talep ediyoruz.

Bu nefret üslubuyla ilk kez karşılaşmıyoruz, ama artık son bulsun istiyoruz. Bundan sonra, kimden gelirse gelsin, aşağıda imzası bulunan yönetmenler ve yapımcılar olarak benzer saldırılara, hakaret ve iftiralara sessiz kalmayacağımızı bu vesileyle duyururuz"

Twitter'dan özür dilemişti

Akça, tepkilerin ardından "Yanlış ifade ettiğimden yanlış anlaşılmışım. Esasen Borç özelinde yorum yapmıştım. Elbette tüm kadın yönetmenleri kastetmiyorum. Nasıl edebilirim ki? Bunu tartışmak bile tuhaf. Yanlış anlaşıldıysam tekrardan özür dilerim" sözleriyle ikinci bir paylaşım daha yapmıştı.

Açıklamada imzası bulunan isimler şöyle:

Ali Aydın
Aslı Özge
Belma Baş
Can Kılcıoğlu
Çiğdem Vitrinel
Dersu Yavuz
Doğa Kılcıoğlu
Emel Emine Balcı
Emin Alper
Emre Akay
Enis Köstepen
Hakkı Kurtuluş
Haşmet Topaloğlu
Hüseyin Karabey
İnan Temelkuran
Melik Saraçoğlu
Mete Gümürhan
Nadir Öperli
Nuriye Bilici
Nursen Çetin Köreken
Orhan Eskiköy
Özcan Alper
Ramin Matin
Serkan Acar
Seyfettin Tokmak
Seyhan Kaya
Tolga Karaçelik
Ümit Köreken
Ümit Ünal
Yoel Meranda

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.