Hava Durumu

Kadınlar 'artık yeter' dedi! Karakolun camlarını kırıp ateşe verdiler

Meksika'da kadınların bir hafta içinde birçok kez polislerin tecavüzüne uğraması ülkeyi ayağa kaldırdı. Polis karakoluna yönelen gösterici grup binanın pencerelerini kırıp, ikinci katı ateşe verdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2019 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2019 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kadınlar 'artık yeter' dedi! Karakolun camlarını kırıp ateşe verdiler

Başkent Mexico'nun merkezinde yüzlerce kadın Cuma günü gece yarısı toplandı. Ellerindeki pembe sprey ve duman yayan meşaleler vardı. Kalabalık 'Tecacüzcü polis!' ve 'Arkadaşlarım beni korur, sen değil' sloganları attı.

Göstericilerden bazıları bir otobüs durağının camlarını ve kapılarını kırdı. Kalabalık daha sonra bir polis karakoluna yöneldi, burada binanın pencereleri kırıldı ve ikinci kat ateşe verildi.

Protestoda başkent Mexico'nun simsgesel yapısı Bağımsızlık Anıtı'na spreyle 'Lanet olası domuzlar' yazıldı. Dünyanın en tehlikeli ülkeleri arasında ilk sıralarda yer alan Meksika'yı karıştıran olay, şehir müzesinde yaşandı.

Bir polis müzede çalışan genç bir kıza tecavüz ettiği için hakim karşısına çıktı. Kurban 16 yaşındaydı. Başkentin kuzeyindeki Azcapotzalco'da ise dört polis 17 yaşındaki bir genç kıza tecavüz etti.

Devriye arabasında gerçekleşen tecavüzün tarihi, 3 Ağustos'tu. BBC, altı polis memurunun tecavüz vakalarının ardından açığa alındığını bildiriyor.

Özellikle uyuşturucu kartelleri arasındaki vahşi savaşla dünya gündeminden düşmeyen Meksika'da, BM verilerine göre her gün dokuz kadın öldürülüyor. Cinsel suçların ise çoğu kayıtlara bile geçmiyor, çünkü kadınların çoğu güvenmedikleri için polise başvurmadıklarını söylüyor.

İngiltere ve Galler'de son iki yılda yaklaşık 60 bin tecavüz vakası polise bildirildi. Meksika'da ise bu yıl polis kayıtlarında 9 bin tecavüz var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.