Hava Durumu

Kadınlara ilginç tavsiye: Erkeklere 'Sokrates gibisin' deyin

Japonya, 2018 yılındaki cinsiyet ayrımı raporunda 149 ülke arasında 110. sıraya yerleşmişti. Kadın ve erkek arasındaki ayrımın oldukça keskin olduğu Japonya'da bir dergi, kadınlara verdiği ilginç bir 'tavsiyeyle' hem alay hem de eleştiri konusu oldu. Dergiye göre erkeklerin zekası, "Sokrates gibisin" şeklindeki sözlerle övülmeli. Sosyal medyada dergiye tepkiler büyürken, dergi bu tavsiyelerin kadın bir manga sanatçısı tarafından verildiğini söyleyerek kendini savundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2019 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2019 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kadınlara ilginç tavsiye: Erkeklere 'Sokrates gibisin' deyin

Cinsiyet eşitliği bakımından dünyanın en kötü ülkeleri arasında gösterilen ve geleneksel rollerin bir hayli baskın olduğu Japonya'da 'JJ' adlı ünlü moda dergisi, kadın okurlarına verdiği 'ilişki tavsiyeleriyle' gündeme geldi. Partnerlerine iltifat etmelerini için kadınları uyaran dergi, erkekleri ünlü Yunan filozof Sokrates'le karşılaştırma önerisinde bulundu. Dergiye göre, erkekler karmaşık şeyler söylediğinde "Sokrates gibisin" şeklinde bir övgü işe yarayabilir. Sayfanın Twitter'da paylaşılmasıyla dergi hem alay konusu hem de eleştiri unsuru oldu. Bazı kullanıcılar Sokrates'in zehir içip intihar ettiğini belirterek "Sonsuza dek mutlu yaşamadı" yorumu yaptı.

Pek çok kullanıcı cinsiyet eşitliği açısından dergiyi eleştirirken, bir kullanıcı da "Eğer bir kadın bana Sokrates gibi olduğumu söyleseydi, aklı başında mı merak ederdim" diye yazdı. Bazı kullanıcılar ise Sokrates'e atfedilen "Ne pahasına olursa olsun, evlenin. Eşiniz iyi çıkarsa mutlu olursunuz, kötü çıkarsa filozof olursunuz" sözünü paylaştı.

Sputnik'te yer alan habere göre dergi, tavsiyelerin bir kadın manga sanatçısı tarafından kaleme alınmış bir çizgi romana dayandığını söyleyerek kendini savundu.

Dünya Ekonomik Forumu'nun 2018 yılındaki cinsiyet ayrımı raporunda Japonya 149 ülke arasında 110. sıraya yerleşti. Bir önceki yıl ise 114. sırada yer almıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.