Hava Durumu

Kadınlarla ilgili sözleri ortalığı karıştırmıştı! Prof. Dr. Karalı Meclis gündeminde

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı'nın Twtter'dan yaptığı kadınlara yönelik sözleri büyük tepki topladı. CHP Karalı'nın, "Seçimlerde hiçbir kadın adaya oy vermeyeceğim" sözlerini Meclis'e taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2018 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2018 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kadınlarla ilgili sözleri ortalığı karıştırmıştı! Prof. Dr. Karalı Meclis gündeminde

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'nin nasıl oluyor da dünyanın en büyük ilk 500 üniversite arasında esamesi okunmuyor? Demek ki bir şeyleri kaybettik, bir yerde bir sıkıntı var. Bir şeyleri unuttuk, ihmal ettik" sözüne önergesinde atıf yaparak "Kadınları eve kapatmak isteyen üniversite yöneticileri ile mi Türkiye'deki üniversitelerin dünya sıralamasında ilk 500 üniversite listesine girilmesi hedeflenmektedir?" diye sordu.

Antmen'in önergesinde sorduğu sorular şunlar;

- Kadınları eve kapatmak isteyen üniversite yöneticileri ile mi Türkiye'deki üniversitelerin dünya sıralamasında ilk 500 üniversite listesine girilmesi hedeflenmektedir?

- Bu kişiler üniversite yönetiminde olursa o fakültelerde kız öğrenciler nasıl erkek öğrenciler ile eşit fırsata sahip olacaktır?

- Bu sözde dekan ve sözde profesör bugüne kadar 48 kadının Nobel aldığını bilmekte midir? Bu sözde dekan ve profesör ülkemiz tarihinde kadının yerini, kurtuluş savaşında kadının önemini ve kadınlarımız sayesinde bağımsızlığımızı kazandığımızın farkında mıdır?

- Bu kişi hakkında idari ve hukuki işlemler yapılacak mıdır? Bu ve bu benzeri kişileri üniversiteden uzak tutmak için ne tür girişimlerde bulunacaksınız?

NE OLMUŞTU?

Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı sosyal paylaşım sitesi Twitter'da  yerel seçimlerde kadın adaylara oy vermeyeceğini söyledi.

Karalı, iyi bir çocuk yetiştirmenin ve iyi bir 'ev hanımı' olmanın 'bakan, başkan ya da başarılı bir iş kadını' olmaktan daha 'elzem' olduğunu savundu.

Kişisel Twitter hesabından "İLAN EDİYORUM" notuyla bir açıklama yayınlayan Karalı şunları söyledi:

''Aile hayatına yönelik bazı politikaları YANLIŞ buluyorum. İyi bir çocuk yetiştirmek, iyi bir ev hanımı olmak Bakan yada Başkan olmaktan veya Başarılı! bir iş kadını olmaktan çok daha elzemdir. Yerel seçimde hiç bir Kadın Belediye Başkanı Adayına OY VERMEYECEĞİM''

SANATÇI İLKAY AKKAYA'DAN TEPKİ

Prof. Dr. Mehmet Karalı'ya ünlü sanatçı İlkay Akkaya başta olmak üzere birçok sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.